PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Iohannis avertizează PSD: ,,Veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau sute de români”

Președintele Klaus Iohannis a criticat PSD pentru amânarea votului pe proiectul de lege care reglementează carantina, izolarea și internarea pacienților confirmați cu COVID-19. Șeful statului i-a avertizat pe social-democrați: ,,Veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau sute de români”.

,,Sunt siderat de felul în care PSD reacționează în Parlament când e în discuție o lege foarte importantă, care reglementează izolarea și carantina. A fost introdusă în Parlament în regim de urgență, pentru că nevoie de ea (…) Și pe mine mă surprinde cinismul de care dă dovadă PSD, care privează Guvernul de un instrument necesar pentru combaterea pandemiei. E extrem de trist, e șocant. Această tergiversare poate costa viața a zeci, poate a sute de români. Reiau apelul către Parlament: finalizați votul, altfel veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau sute de români”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele a arătat din nou cu degetul către adepții teoriilor conspiraționiste.

,,Din nefericire, pandemia este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. De 100 de ani nu a mai existat o boală cu impact atât de profund. Și în România efectele devin din ce în ce mai vizibile. Azi avem 637 de cazuri noi și 30 de oameni au murit. E greu de imaginat cum unii spun că nu e niciun pericol, că e o boală ușoară, ba adepții unor teorii conspiraționiste spun că nici nu există. Ba există și are un impact devastator. E greu de luptat cu această boală”, a mai spus șeful statului.