Ultima actualizare: ieri, 21:59

Naţionale

Iohannis avertizează PSD: ,,Veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau sute de români”

Președintele Klaus Iohannis a criticat PSD pentru amânarea votului pe proiectul de lege care reglementează carantina, izolarea și internarea pacienților confirmați cu COVID-19. Șeful statului i-a avertizat pe social-democrați: ,,Veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau sute de români”.

,,Sunt siderat de felul în care PSD reacționează în Parlament când e în discuție o lege foarte importantă, care reglementează izolarea și carantina. A fost introdusă în Parlament în regim de urgență, pentru că nevoie de ea (…) Și pe mine mă surprinde cinismul de care dă dovadă PSD, care privează Guvernul de un instrument necesar pentru combaterea pandemiei. E extrem de trist, e șocant. Această tergiversare poate costa viața a zeci, poate a sute de români. Reiau apelul către Parlament: finalizați votul, altfel veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau sute de români”, a declarat Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele a arătat din nou cu degetul către adepții teoriilor conspiraționiste.

,,Din nefericire, pandemia este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol. De 100 de ani nu a mai existat o boală cu impact atât de profund. Și în România efectele devin din ce în ce mai vizibile. Azi avem 637 de cazuri noi și 30 de oameni au murit. E greu de imaginat cum unii spun că nu e niciun pericol, că e o boală ușoară, ba adepții unor teorii conspiraționiste spun că nici nu există. Ba există și are un impact devastator. E greu de luptat cu această boală”, a mai spus șeful statului.

21 comentarii

  1. Ion Răspunde

    Tampit presedinte avem! Dar ca e tampit nu ar fi o problema, problema e ca e si ticalos…

    • Y_grec Răspunde

      Era mai bună proasta de veorica nu-i așa , analabetă fe-a voastră .

    • Y_grec Răspunde

      Era mai bună proasta de veorica nu-i așa , analabetă de-a voastră .

      • Ion Răspunde

        “Si precum maestrul, asa discipolii” spunea cineva, nu conteaza pt tine cine. Bai copile, vezi ca e molipsitor ce are Iohannis asta… si luati si voi…

  2. Altu Răspunde

    Niciodată nu am votat PSD pt că sunt hoți, nesimțiți,etc. dar ciumații ăștia vor să fie mai antipatici. Dar cine guvernează, PSD,ce partid are președintele, PSD? Ei nu vă lasă, dacă ei conduc țara ,dati- vă demisia ,ce sunteți ,decor? Dacă nu sunteți în stare să faceți o lege cum trebuie, acasă cu voi. Că nici ceilalți nu-s mai breji,e adevărat,dar dacă voi conduceți țara faceți ceva,nu toată ziua mieunati că nu vă lasă ceilalți.

  3. c-block Răspunde

    Adică v-ați trezit că nu avem deloc legislație de urgență și pentru asta trebuie să fiți trași de mănecă. Dacă CC nu vă mustra trăiați bine mersi cu ordonanțe până la Sfântu Așteaptă! Acum după 4 luni nu mai puteți fără lege și băgați niște prevederi în lege de te doare mintea. Probabil și pentru asta #pezede e de vină. Eventual ungurii?
    #Ioregelt Iohannis.
    Oare de ce te-am votat? Aaa, să nu fie amețita aialaltă președintă.

    • x-ulescu Răspunde

      asta ai votat asta ai ! ha , ha , ha

      • c-block Răspunde

        Dejeaba te hlizești ca proasta la ….. Cred că nici de Dăncilă nu ne era rușine dacă printr-un accident nuclear ajungea prezidentă.

        • Altu Răspunde

          @c-block,se bucură și el că îi dăm dreptate. Dar din păcate suferim toți, excepție bugetarii,dar și cu ceilalți era la fel , poate și mai rău. Asta ne e soarta de români. Măcar sănătate să avem.

          • c-block

            @Altu, eu am o presimție vagă că la anul va fi jale printre rândurile bujetarilor indiferent cine câștigă alegerile generale. Nu se mai poate susține financiar aparatul ăsta stufos plus pandemia asta scumpă ne arde la buzunar rău. Mulți dintre ei și acum taie frunze la câini sau calculează AMR până la pensie. Apoi să vezi tu ce va fi! Mulți dintre ei au uitat tot ce au învățat. Marea majoritate a lor nu are ce căuta în mediul privat. Așa că șomaj sau pensie anticipată scrie pe ei. Adică tot pe capul omului de rând muncitor vor sta.
            Dacă prin absurd Dăncilă câștiga eu cred că aia era de mult internată la spitalul de psihiatrie. Aia era total paralelă cu tot ce înseamnă guvernare.

          • x-ulescu

            imi place ca esti optimist , se poate si mai rau de atita , dar aveti rabdare ca guwernu pnl e inca la putere ,

  4. Vlad Tepes Răspunde

    Romania lucrului bine facut !

  5. Cata manelistu Răspunde

    DUTE NAIBII BORATURA DRACULUI IOHAOS CIOLANOS HITLER!!!

  6. x Răspunde

    Oare cati din cei care comentati aiurea stiti ce atributii are fiecare “institutie” a statului roman (guvern, parlament, presedinte)? faptul ca presedintele nu “da legi”, nu poate “da legi”, totul e intre guvern si parlament. Daca in parlament majoritatea o are PSD+ALDE+UDMR+PRO ROMANIA…e clar ca PNL+USR nu pot face nimic fiindca se opune cealalta parte. Ar trebui ca sa fie o emisiune TV in care sa se explice clar ce “putere” are fiecare institutie din Romania si cu ce se ocupa. Poate asa nu am mai baga vina pe actualul guvern si presedinte pentru ceea ce se intampla momentan in tara ca nu sunt ei de vina. O zi buna. (Va ajuta si google in acest sens, doar sa cautati 5 minute).

    • c-block Răspunde

      Eu știu deci nu mă simt vizat de comentariul tău. Am o singură observație doar. Dacă Administrația Prezidențială promulgă legile atunci de ce se bagă Președintele cu fel de fel de declarații? Comportamentul lui Iohannis generează aceste ambiguități plus mentalitatea românului.

      • wtf Răspunde

        De cand dracu Administrația Prezidențială promulga legile? Tu ai votat suita Administratiei Prezidentiale in toamna ori o persoana pentru functia de presedinte? Aveai ocazia sa taci, pacat ca ai ratat-o

        • c-block Răspunde

          Îmi pare rău de tine sincer. Fă rost de undeva și citește cu atenție ce scrie pe actele provenite de la Președinte. Asta dacă tu vrei să vorbești despre și în persoană. Vezi că la fel e și cu Prefectul. Te las să ghicești. Măcar te rog nu mai vocifera că riști să cazi de tot în derizoriu.

  7. wtf Răspunde

    Nu cred ca se gandeste nimeni ca presedintele isi printeaza documentele, le semneaza, etc… Presedintele Romaniei promulga legile, nu se supune la vot cu vreo 2-3 consilieri, portarul, soferul si eventual femeia de servici a Administratiei Prezidentiale. Daca nici Presedintele Tarii nu are dreptul sa dea declaratii ori sa-si spuna parerea, matale cu siguranta nu ai!

    • c-block Răspunde

      Te-am rugat să nu insiști ca să nu cazi în derizoriu. Din ultimul comentariu postat se pare că nu ai înțeles nimic. Nu e vorba de cine printează. Ești culmea. Habar nu ai cum funcționează lucrurile. Dar așa să fie cum spui tu! WTF.
      Niciodată nu reușești un prost să convingi de prostia lui. Să ai dreptate.

  8. wtf Răspunde

    #c-block Bine ca esti tu destept(a)-nu e clar dupa pseudonimul folosit ! Dupa postare esti o menopauzista votanta constant al urmasului PCR. Sincer, ma doare in cozorocul de la palarie ce insisti tu! Tot nu ai spus de ce nu are voie Presedintele sa faca declaratii?! Ca nu-ti convine tie ?

    • c-block Răspunde

      @wtf. Am mai avut o perioadă un președinte care se substituia cu tot guvernul. Cu restul afirmațiilor tale ești la ani-lumină distanță. În continuare constat că tot nu ai priceput esența postărilor mele. Nu mă mai obosesc. Se pare de fapt sigur problema nu e la mine. Pune mâna pe carte sau sună un prieten cu cunoștințe juridice. Poate te ajută.
      PS. Dacă mă urmăreai ai ști după postările mele mai vechi că am o boală pe pezede și pe tot ce reprezintă. Faptul că nu sunt de acord cu unele aspecte/măsuri ale guvernului nu înseamnă că sunt împotriva guvernului. Doar gândesc și judec. Cine zicea că cine nu e cu mine e împotriva mea??? Ghici ghicitoare ce-i?
      Din punctul meu de vedere subiectul este închis. Îți recomand să-ți găsești alt fraier pentru pseudoconversațiile tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.