PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Iohannis, după un nou record de cazuri: Sănătatea noastră depinde de conștiința fiecăruia

Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel către populație să respecte cu strictețe regulile de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus. Apelul președintelui vine după ce România a înregistrat un nou record de cazuri noi de COVID-19. Dacă ieri au fost înregistrate 555 de cazuri noi, astăzi GCS a raportat 614 cazuri de noi îmbolnăviri.

„Am intrat, de aproape o jumătate de an deja, într-o perioadă cu extrem de multe incertitudini și este absolut normal să resimțim nesiguranță și să ne dorim ca totul să revină cum a fost. Și eu îmi doresc asta. Deocamdată însă acest lucru, din păcate, nu este posibil. Avem soluții pentru a ne relua viețile cât mai aproape de normalitate, însă ține de responsabilitatea fiecăruia dintre noi să reușim acest lucru. Oricâte eforturi ar face statul, sănătatea noastră, a tuturor, ține și de conștiința fiecăruia. Să nu pierdem ceea ce am câștigat deja! Suntem o națiune puternică și putem să trecem împreună cu bine și peste această perioadă’’, a declarant Klaus Iohannis.

În ziua în care a fost anunțat un nou record negativ al cazurilor de coronavirus, președintele a făcut un apel și la politicieni.

,,Este nevoie ca împreună, uniți, autorități, politicieni, jurnaliști, societate civilă, dincolo de viziunile care ne despart, să transmitem cetățenilor un mesaj unitar. Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenței lui. De aceea, fac un apel la Parlament să adopte urgent cadrul de care este nevoie pentru ca autoritățile să acționeze pentru protejarea sănătății oamenilor”, a mai spus șeful statului.