PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Salubrizarea din Satu Mare, schimbată radical: „Dotările vor trebui să fie de ultimul răcnet”

Salubrizarea reprezintă una dintre cele mai discutate probleme în municipiul Satu Mare, cetățenii orașului fiind extrem de vehemenți când vine vorba de această speță. Cu toate acestea, primarul Kereskenyi Gabor a declarat, în cadrul emisiunii PortalSM LIVE, că în ultimii patru ani, serviciul de salubrizare a funcționat relativ bine. Însă, mai spune edilul-șef, situația se va schimba radical de acum înainte.

Florisal a câștigat în primă instanță procesul intentat Primăriei Satu Mare, după ce o altă firmă a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru efectuarea serviciului de salubrizare pe următorii 10 ani. Așadar, în acest moment licitația este blocată de un litigiu, însă, spune primarul Kereskenyi Gabor, indiferent cine va câștiga, viitorul operator va avea câteva obligații extrem de clare.

,,În 27 iulie va fi primul termen la Curtea de Apel Oradea, după care sper că vom avea soluționată cât mai repede această speță. După ce vom avea în sfârșit un contract semnat, noul operator va avea la dispoziție șase luni să achiziționeze utilaje noi. Oricine va opera în municipiul Satu Mare nu va mai putea să vină cu tractoare din 1970, va trebui să trecem la colectare selectivă pe cinci fracții și toate dotările societății care va opera în următorii 10 ani vor trebui să fie de ultimul răcnet”, a declarat Kereskenyi Gabor.

Primarul a precizat că va fi o schimbare radicală și speră ca noul operator va fi un partener adevărat al municipalității.