PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO&FOTO. Noul pod peste Someș, aproape finalizat! Va fi deschis în acest an

Noul pod peste Someș, parte integrantă a centurii de ocolire a municipiului Satu Mare, este aproape finalizată, potrivit prefectului Radu Bud. Invitat în cadrul emisiunii PortalSM LIVE, prefectul a spus că podul peste Someș este închegat, în acest moment fiind necesară doar finalizarea câtorva detalii.

„Podul peste Someș este închegat. Mai sunt detalii de genul: balustradă, ultimul asfalt și, sigur, rampele care încă nu sunt finalizate, de coborâre de pe pod. […] Arată foarte bine, este bine lucrat! Au contribuit firme și din Satu Mare la construcția lui, ceea ce este mare lucru.

Vom accentua și vom face presiuni în continuare. Le-am cerut și la momentul în care a fost ministrul Transporturilor la Satu Mare ca până la sfârșitul anului de la Drumul Național 19, a se înțelege Satu Mare-Carei-Oradea, la DN 19 A, Satu Mare-Dorolț-Petea, care cuprinde și podul să putem da în folosință. Va fi de real folos, toate mașinile de mare tonaj care astăzi încă mai tranzitează Satu Mare și pe varianta de ocolire Botiz, vor putea să meargă direct pe pod în câteva minute, și nu în 40 km cum o fac astăzi. ”, a spus prefectul Radu Bud în cadrul emisiunii PortalSM LIVE.