PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cosmin Rațiu: ”La fel cum pacientul e pe prim-plan în clinicile noastre, contribuabilul va fi în prim-planul administrației locale”

Unul dintre cei mai apreciați medici din Satu Mare, având o experiență de 20 de ani nu doar în domeniul său de bază, stomatologia, dar și în construirea și administrarea unor clinici și centre de îngrijire pentru vârstnici, Cosmin Rațiu face un pas în față pentru a se pune în slujba întregii comunități sătmărene.

După două mandate în Consiliul Local, el a decis că este timpul să se implice mai mult în partea executivă, fiindcă acolo este nevoie de responsabilitate, spirit gospodăresc și eficiență managerială, calități pe care consideră că le posedă datorită experienței sale în mediul privat.

”Așa cum, în activitatea mea profesională, pacientul este mereu în prim plan în clinicile noastre, așa vreau să pun contribuabilul în centrul atenției administrației locale. Așa cum în jurul meu s-a format o echipă de medici valoroși cu care am colaborat de-a lungul anilor, așa vreau să formez o echipă competentă și la primărie. Vreau să transfer din sfera privată în cea administrativă nu dor cunoștințele, ci și capacitatea de a forma o echipă PERFORMANTĂ” – declară Cosmin Rațiu.

În calitate de președinte al Comisiei de Sănătate din forul de conducere al municipiului Satu Mare, el a promovat, printre altele, proiectele prin care au fost înființate trei cabinete medicale școlare, fiind pregătite și alte proiecte de înființare sau modernizare a unor creșe, grădinițe și școli, inclusiv prin atragerea unor fonduri europene în acest sens.

Este conștient de faptul că tocmai acest domeniu, al fondurilor europene, constituie ”călcâiul lui Ahile” pentru actuala conducere a primăriei, fiind de notorietate locul codaș pe care-l ocupă Satu Mare în capacitatea de atragere a acestor sume, în comparație cu oricare altă capitală de județ din regiune, de aceea este hotărât să-și folosească propria experiență pentru a schimba această situație.

Un alt proiect important căruia îi va acorda prioritate încă de la începutul următorului mandat este rezolvarea problemei salubrizării, care în prezent este un fel de haos improvizat, iar rezultatul se vede în imaginea dezolantă a orașului și indicatorii de mediu care arată că Satu Mare este unul dintre cele mai murdare și poluate orașe din regiune.

”Printr-o campanie curată, sper să-i conving pe sătmăreni să acorde încredere unui medic care are experiența necesară să extragă răul din rădăcină și să vindece corpul acestui oraș care, cu siguranță, merită mult mai mult decât experimentele de care a avut parte în ultimii 30 de ani” – a punctat Cosmin Rațiu.