Ultima actualizare: azi, 15:26

Locale

Cosmin Rațiu: ”La fel cum pacientul e pe prim-plan în clinicile noastre, contribuabilul va fi în prim-planul administrației locale”

Unul dintre cei mai apreciați medici din Satu Mare, având o experiență de 20 de ani nu doar în domeniul său de bază, stomatologia, dar și în construirea și administrarea unor clinici și centre de îngrijire pentru vârstnici, Cosmin Rațiu face un pas în față pentru a se pune în slujba întregii comunități sătmărene.

După două mandate în Consiliul Local, el a decis că este timpul să se implice mai mult în partea executivă, fiindcă acolo este nevoie de responsabilitate, spirit gospodăresc și eficiență managerială, calități pe care consideră că le posedă datorită experienței sale în mediul privat.

”Așa cum, în activitatea mea profesională, pacientul este mereu în prim plan în clinicile noastre, așa vreau să pun contribuabilul în centrul atenției administrației locale. Așa cum în jurul meu s-a format o echipă de medici valoroși cu care am colaborat de-a lungul anilor, așa vreau să formez o echipă competentă și la primărie. Vreau să transfer din sfera privată în cea administrativă nu dor cunoștințele, ci și capacitatea de a forma o echipă PERFORMANTĂ” – declară Cosmin Rațiu.

În calitate de președinte al Comisiei de Sănătate din forul de conducere al municipiului Satu Mare, el a promovat, printre altele, proiectele prin care au fost înființate trei cabinete medicale școlare, fiind pregătite și alte proiecte de înființare sau modernizare a unor creșe, grădinițe și școli, inclusiv prin atragerea unor fonduri europene în acest sens.

Este conștient de faptul că tocmai acest domeniu, al fondurilor europene, constituie ”călcâiul lui Ahile” pentru actuala conducere a primăriei, fiind de notorietate locul codaș pe care-l ocupă Satu Mare în capacitatea de atragere a acestor sume, în comparație cu oricare altă capitală de județ din regiune, de aceea este hotărât să-și folosească propria experiență pentru a schimba această situație.

Un alt proiect important căruia îi va acorda prioritate încă de la începutul următorului mandat este rezolvarea problemei salubrizării, care în prezent este un fel de haos improvizat, iar rezultatul se vede în imaginea dezolantă a orașului și indicatorii de mediu care arată că Satu Mare este unul dintre cele mai murdare și poluate orașe din regiune.

”Printr-o campanie curată, sper să-i conving pe sătmăreni să acorde încredere unui medic care are experiența necesară să extragă răul din rădăcină și să vindece corpul acestui oraș care, cu siguranță, merită mult mai mult decât experimentele de care a avut parte în ultimii 30 de ani” – a punctat Cosmin Rațiu.

19 comentarii

  1. Ruben Răspunde

    Felicitări domnule Cosmin ,vă apreciez şi vă cunosc foarte mult sunteți dedicat oamenilor şi pacienților .
    Vă cunosc şi părintii care sunt tot medici .
    VĂ VOTĂM INTREAGA FAMILIE .

    • Nicu Răspunde

      No asta da , dacă ajunge ăsta primar o sa orate mai bine tot oraşul .Clar il votez este cam căpos dar mere şi aşa.Bine mă doctore

      • Dock Răspunde

        Gunoi de om jigodie
        In anul 2005 mi-a nenorocit viața.
        Pot să dau detalii la nr de tel. 9990111
        Un gunoi repet

        • Doky Răspunde

          Stai liniştit sătmărenii îl voteză pentru că ştiu càte a făcut ,cât munceşte iar faptele nu le poți sterge cu buretele.
          Păcat că Enăyescu este penensionar sa te trateze la psihiatrie puțin distrusule.

        • Dorel Răspunde

          Doru tu eşti , țin şi eu minte când te-a nenorocit , dar te-a sunat mătă şi a confirmat ea că eşti nenorocit din naştere .

    • dorin Răspunde

      O sa ajunga asta primar cand eu o sa fiu popa catolic. 3%, cel mult

  2. Paul Iocob Răspunde

    Cosmin Rațiu un medic de succes al Satmarului.Va felicităm și va susținem în continuare….Este nevoie de un satmarean care prin aceasta atitudine de a forma o echipă în jurul lui în diferite domenii de activitate….sa faca acelasi lucru si la nivel de primărie. Echipa cu un bun lider este succesul.Doamne ajuta

  3. Manea Răspunde

    Nașpa . Daca iese primar , unde ne mai punem implanturi bune ? O dam pe shake-uri ca si asa nu mai avem bani de fripturi

  4. realitatea Răspunde

    “Dacă mă votați și ies primar promit ca din primul salar de primar să-mi cumpăr un aparat de ras. Până acum nu mi-am permis”.😱😤😥
    Ar putea fi titlul pozei.

  5. moscraciun Răspunde

    Sa nu uitam faza cu Florisal!! cand insista sa se semneze cu florisalul ca e firma satmareana..scarbos personaj

  6. cârcotaş Răspunde

    Gargaragiu! Ţin minte o intervenţie din consiliu în care s-a aflat în treabă să se înscrie la cuvânt să susţină un PUZ contestat, cică bla, bla, bla, aşa vor veni banii la buget. Tot am stat şi m-am gândit de ce s-a băgat când era suficient să voteze ,,pentru”. Am aflat ceva, ceva… Oricum PUZ-ul, după 8 ani tot fără construcţii este. Este uşor să fii medic când, ieşind de pe băncile facultăţii, îţi face tati cabinet apoi clinică… nici nu te mai atrage profesia, lucreze alţii…N-o fi mai prost decât alţi medici care i-au luat-o înainte…

    • Ana Răspunde

      Eu sunt pacienta lui de mulți ani ,este un medic deosebit ,inimos ,ataşat de pacienți .Ca primar nu sțiu dar merită incercat .

  7. Ion Roman Răspunde

    Băi ďoctore tu crezi că tătă lumea e prost la tine pe prim plan e portofelul pacientului .

    • H&R Răspunde

      Asta am vrut sa spun. Deci intram la el ca primar numai pe bani, si la timp. 5 minute 100€.

  8. Vasile Răspunde

    Jos palaria in fata lui taica sau, un adevarat domn. La clinica lor au medici bünti, insa in fata lui Gábor nu are nici o sansa.

  9. dj vasile Răspunde

    coica ne-a demonstrat ca doctorii nu au stofa de primar.

  10. Sathmarer Staatsbürger Răspunde

    Tot ma intreb ca daca ai o afacere care merge bine, iti aduce profit, iti ia 110-12 ore in fiecare zi din viata, sau esti medic, cu un cabinet care are pacienti, sunt multumiti de serviciile medicale prestate, sau ai un lant de cabinete, umbli cu cel mai nou racnet de pe piata, ptr ce pusca mea candidez la o functie bugetara ca primar sau PCJ? Asta inseamna ca inchizi firma, cabinetul, etc? Esti primar o sa mai ai tu vreme sa te ocupi si de afacere sau nu inteleg! Ajutati-ma!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.