PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Zoltan Pop, candidatul Partidului Civic Maghiar la președinția Consiliului Județean Satu Mare

Partidul Civic Maghiar Satu Mare a intrat în cursa pentru alegerile locale din 27 septembrie și și-a lansat candidatul pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare, în persoana lui Zoltan Carol Pop. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de președinții Partidului Popular Maghiar din Transilvania, respectiv Partidului Civic Maghiar, care constituie împreună Alianța Maghiară din Transilvania.

La Satu Mare, candidații Alianței Maghiare din Transilvania intră în cursă pentru alegerile locale sub sigla Partidului Civic Maghiar. Zoltan Carol Pop, director al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, filiala Carei, va candida pentru președinția Consiliului Județean Satu Mare. Formațiunea politică și-a anunțat candidați pentru 20 de primării și consilii locale din județul Satu Mare, fără a desemna însă vreun candidat la Primăria Satu Mare sau la Primăria Carei.

Candidatul PCM la președinția Consiliului Județean Satu Mare, Zoltan Carol Pop, a declarat că a decis să candideze la șefia județului întrucât comunitatea maghiară din Satu Mare trebuie să aibă o alternativă la UDMR.