PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIE. ,,Lacul de Smarald” din județul Satu Mare. Bijuteria ce ascunde peisaje uimitoare

Încă un argument că există multe locuri frumoase si la îndemana de vizitat si in judetul Satu Mare. Cei de la Drumeții Hai-Hui au vizitat un lac deosebit din județul Satu Mare, pe care l-au numit ,,Lacul de Smarald” datorită culorii sale, un lac special spun aceștia, care trebuie vizitat cu orice preț.

In multiplele cautari in programul Google Earth, cercetand dupa noi locuri pentru drumetii, cei de la Drumeții Hai-Hui au detectat acest lac in zona localitatii Tarna Mare: ,,Dosarul l-am pus undeva in sertar pentru o drumetie viitoare, neluandu-l in calcul pentru viitorul apropiat. Insa o informatie primita de unul dintre membrii echipei noastre, si anume ca acest mic lac antropic ( facut de mana omului ) ar fi mai special, ne-a determinat sa prioritizam acest dosar”, spun cei de la Drumeții Hai-Hui.

Iată experiența trăită de cei de la Drumeții Hai-Hui într-una dintre zonele speciale ale județului Satu Mare:

,,Ca atare ziua Z a venit si ne-am pornit la drum spre zona de nord-est a judetului Satu Mare, zona in care am facut numeroase drumetii, nerabdatori sa descoperim o locatie noua. Siruind cu masina pe drumul judetean 109M cu destinatia Tarna Mare, imbiati de vremea frumoasa ne oprim pentru un mic popas de belvedere chiar inainte de intrarea in localitatea Tarna Mare si admiram peisajul cu deschidere larga inspre Ucraina, remarcand Dealul Negru si incercand sa distingem releul de pe Vf Tovsta, ambele pe teritoriu ucrainean.

Ne reluam calatoria cu masina si imediat dupa ce intram in localitatea Tarna Mare facem dreapta pe primul drum secundar iar privirea ne este atrasa de o frumoasa cabana asezata pe un mandru plai. Mai inaintam circa 1 km iar calatoria cu masina se termina exact in dreptul palinciei, care e acum inactiva, fiind extrasezon. Pornim la pas urmand sa parcurgem pe jos cei 2 km ramasi pana la lac, cotind pe drumul din dreapta la prima raspantie care ne iese in cale.

Traseul la pas e presarat si cu cateva surprize placute sau amuzante, remarcam o cruce intr-o poienita, o placa cu un avertisment impotriva hotilor de lemne pe care autorul a uitat sa treaca un i si ne previne ca exista supraveghere video, dar noi nu dam de ea, precum si un frumos tunel verde facut de vegetatia de pe marginea drumului, semn ca acest drum este mai putin circulat, poate chiar dat uitarii.”

Sursa: Drumeții Hai-Hui