PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Internată la Pediatrie cu fetița, o mămică din Satu Mare se revoltă: De o săptămână, fără diagnostic!

O sătmăreancă aduce critici la adresa Spitalului Județean, în special la adresa personalului medical (asistente, infirmiere). Femeia spune că fetița ei este internată de o săptămână pe Secția de Pediatrie, însă nu i s-a comunicat niciun diagnostic, iar asistentele, spune femeia, prezintă o atitudine de superioritate și se comportă mai mult decât necorespunzător.

Redăm, integral, mărturia sătmărencei:

,,În data de 06.08.2020 m-am prezentat la urgentă cu fetița și in urma consultației efectuate s-a constatat ca fetița necesita internare la spital, secția Pediatrie. Astfel ca din data de 06.08.2020 pana in prezent sunt internata cu fetița la Spitalul Județean Satu Mare secția Pediatrie Chirurgie Infantila. Țin sa precizez ca pana în prezent nu mi s-a comunicat diagnosticul fetei, nici alte detalii la tratamentul care i se administrează.

Mai mult decât atât doamnele asistente și infirmierele au o atitudine necorespunzătoare atât fata de mine cât și de fetița (ex:asistenta către fetiță: ,,dacă nu stai cuminte să îti iau sânge, ai o venă la gât şi am să îti iau de acolo”, nu sunt în stare să pună o branulă cheamă colege de pe altă sectie, îmi spun în față că dacă branula nu va merge ele nu o să ii pună alta. Menționez faptul că sunt internată întru-un salon cu 6 paturi doar eu şi fetiţa, iar infirmiera mi-a zis că eu dorm în alt pat şi nu am voie ceea ce nu este adevarat. Dacă asistentele care sunt de garda peste noapte si-ar face treaba sa vina sa verifice copiii ar vedea unde dorm si daca as fi dormit in alt pat care este problema pentru ca platesc spitalizarea. Ele închid usa, stau la tv, pe telefon, mănânca seminte si dorm, mi s-a spus în faţa ca daca as sti eu cum sunt tratate si altele decat mine).

Consider ca angajații spitalului ar trebui sa aibă o atitudine fata de pacienți pentru ca aceștia nu merg la spital de plictiseala sau pentru relaxare. Totodată având în vedere salariile lor sunt destul de bune din sănătate, acestea nu se reflecta în activitatea desfășurată și interesul manifestat.”