PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Muzeul Județean Satu Mare, închis! Șeful instituției, depistat cu Coronavirus

Muzeul Județean din municipiul Satu Mare este închis pentru public, după ce managerul instituției a fost depistat cu Coronavirus, potrivit informațiilor PortalSM. El este internat în acest moment la spitalul din municipiul Carei, prezentând simptomele specifice infectării cu COVID-19.

Angajații instituției au fost anunțați luni seara să nu se prezinte astăzi la serviciu, muzeul fiind închis din cauza depistării cu COVID-19 a managerului instituției.

Muzeul va fi închis până în data de 1 septembrie, potrivit directorului instituției Radu Ovidiu Ardelean.

„Ieri după amiază ne-a anunţat pe noi. O să facem o dezinfecţie cu o firmă autorizată în tot muzeul. Oamenii sunt în telemuncă. Eu cu secretara şi cu cineva de la contabilitate şi portarii vom fi. Dintre colegi, nu suntem niciunul pe lista de la Direcţia de Sănătate Publică. Am stabilit să se anunţăm dacă unul dintre noi se îmbolnăveşte, dacă are simptome să comunice prin emailul instituţiei, să vedem”, a declarat Ardelean pentru PortalSM.

La nivelul județului Satu Mare, în data de 25 august 2020, se află în carantină la domiciliu 205 persoane. Până în prezent, la Satu Mare s-au înregistrat 105 de vindecări și 9 decese cauzate de coronavirus. De asemenea, au fost testate 12.396 persoane și au fost efectuate 18.411 teste.