Ultima actualizare: azi, 09:16

Locale

Muzeul Județean Satu Mare, închis! Șeful instituției, depistat cu Coronavirus

Muzeul Județean din municipiul Satu Mare este închis pentru public, după ce managerul instituției a fost depistat cu Coronavirus, potrivit informațiilor PortalSM. El este internat în acest moment la spitalul din municipiul Carei, prezentând simptomele specifice infectării cu COVID-19.

Angajații instituției au fost anunțați luni seara să nu se prezinte astăzi la serviciu, muzeul fiind închis din cauza depistării cu COVID-19 a managerului instituției.

Muzeul va fi închis până în data de 1 septembrie, potrivit directorului instituției Radu Ovidiu Ardelean.

„Ieri după amiază ne-a anunţat pe noi. O să facem o dezinfecţie cu o firmă autorizată în tot muzeul. Oamenii sunt în telemuncă. Eu cu secretara şi cu cineva de la contabilitate şi portarii vom fi. Dintre colegi, nu suntem niciunul pe lista de la Direcţia de Sănătate Publică. Am stabilit să se anunţăm dacă unul dintre noi se îmbolnăveşte, dacă are simptome să comunice prin emailul instituţiei, să vedem”, a declarat Ardelean pentru PortalSM.

La nivelul județului Satu Mare, în data de 25 august 2020, se află în carantină la domiciliu 205 persoane. Până în prezent, la Satu Mare s-au înregistrat 105 de vindecări și 9 decese cauzate de coronavirus. De asemenea, au fost testate 12.396 persoane și au fost efectuate 18.411 teste.

17 comentarii

  1. calu Răspunde

    Profit de acest articol, chiar dacă pare deplasat, dar,
    în microbuze se pun măști doar cînd sunt oprite de poliție, imediat ce scapă de control se fac glume (șoferul dictează), cum i-am păcălit…. așa, nu va fi niciodată bine.

    • Armăsarul Răspunde

      @calutule ,tu chiar crezi că te protejează masca aia. Masca poate fi făcută din orice material,nu contează doar să fie ceva pe mutră. Când nici măștile alea profesionale ale chirurgilor nu protejează 100%. Dacă au impus masca trebuia și tipul de mască,nu o bucată de cârpă legată cu 2 elastice, pusă pe față și gata un virus de câțiva microni stă la distanță. Naivă lumea

      • Profesorul Răspunde

        Este dovedit ca masca foloseste , mai ales daca este folosit de toata lumea: cel bolnav nu elimina particulele incarcate cu virus in aer , celalalt nu -l inspira .
        Testele arata : daca cel ce se protejeaza are masca si infectatul nu , protectia este de 25%
        daca infectatul are masca ,protectia este de 75% , daca amandoi au este de 98% .Daca se pastreaza si distanta este 99,5%
        Virusul este foarte mic ,dar nu circula singur ci atasat de micropicaturi de umiditate care sunt oprite de masca folosita CORECT ! ( nu sub nas )
        Nasul este principalul loc de infectare cu coronavirus ,si cel mai exploziv ,datorita ca acolo sunt receptorii ACe2 in numarul cel mai mare la care infectarea e rapida si inmultirea puternica .Organismul se copleseste prea repede ,nu are timp sa se apere .Vedeti profesoara decedata in Maramures ,25 ani fara comorbiditati si fara sa fie grasa !

      • h Auleu Maica Răspunde

        Puteți merge liniștiți la pascut ,lasă lumea-n pace , poate-l gasești și pe marele farmacist , cu ideile lui științifice despre măști…poate revoluționați ceva la cap.. maști

  2. anonymus Răspunde

    a fost la mare domnul director și s-a lipit de covid???

  3. Altu Răspunde

    Tot mă întrebam de ce mai mult la bugetari apar cazuri. Păi ei au vouchere gratis și plecă în concedii. Cei din privat cu salariile tăiate nu își permit. Cred că asta e explicația.

  4. Satmarean 1 Răspunde

    @Altu-Oare cei de la privat nu merg ….la bugetari sa-si rezolve problemele…si sa le duca Covid?Crezi ca atunci cand spui privat te referi doar la cei cu venit de 1500-2000 lei si restul cu venit mai mare nu pleaca in concediu? Daca unul din soti este bugetar si are voucher oare nu pleaca in concediu acea familie? Cazurile cu bugetari sunt mai mediatizate.Daca apare un caz la …..muzeu ,suna mai pompos decat la un magazin de cartier. Eu cred ca asta e explicatia.
    Hai sa nu ne uitam tot timpul la vecini si mai bine sa-si vada fiecare de viata lui si sa-si duca traiul asa cum si l-a croit.

    • cârcotaş Răspunde

      Aşa e cum zici cu excepţia faptului că dacă un soţ e bugetar şi al doilea e tot bugetar. Dacă nu e, o să facă ,,totul” să devină. E prea evidentă treaba cu ,,argumentele” de ce şi pt. ce. Să fiţi sănătoşi dar nu vă avem la inimă pe mulţi dintre voi pt. că sunteţi acolo pe criterii româneşti.

  5. Satmarean 1 Răspunde

    Nici mie nu- mi convine cand un privat imi presteaza o munca si nu primesc bon fiscal.

    • Nha Răspunde

      Nici mie nu-mi place ca inchid o institutie pentru un covidat ! Cum era sa inchida ISU unde sunt zeci de imbolnaviti ?

    • Altu Răspunde

      @satmarean 1,voi bugetarii sunteți prestatori de servicii. Voi nu produceți nimic, eventual mătreață. Nici mie, ca privat nu îmi convine să îmi ia statul jumate din salariu să vă poată plăti pe voi cu salarii mult mai mari ca ale privatului. Iar serviciile oferite de voi sunt de toată jena, să nu spun mai urât. Cei din privat pot supraviețui fără voi,dar voi fără privatul care vă plătește leafa ați fi muritori de foame.

  6. Satmarean Răspunde

    Înainte de a fi răutăcioși știți câți oameni poate să îmbolnăvească un infectat cu Covid? E normal ca acolo unde este un infectat să se închidă, să se dezinfecteze iar ceilalți angajați să fie testați.

    • ? Răspunde

      @satmarean ,da știu exact 0. Cunosc fost coleg infectat cu Covid,sau așa arată testul minune, și al dracului cum se face dar soția și copiii cu ,care sta în casă nu au nimic. Nici chiar maica-sa care e în vârstă și a avut contact cu ea. Da, foarte contagios e și periculos,2 zile febră maxim 38 și acu stă ca prostul în spital că așa vrea Arafat. Mă mir cum de nu am murit toți până acum.

    • Satmarean Răspunde

      Ba mai mut! Pentru siguranță propun igienizarea cu o echipă cu aruncător de flăcări! Ce-i sigur e biztoș! O să-inscriu și lui Arafat poate se va aplica invenția mea pe scară largă.
      A, era să uit! Toate accidentele de mașină trebuie trecute obligatoriu la covid.

  7. Satmarean 1 Răspunde

    @Altu. Gresesti. Nu poate exista privat fara bugetar si invers.
    Impozit platesc si bugetarii din salar,chiar mai mare ca un privat.
    Si unii privati sunt doar prestatori. Cumpara marfa dintr- un magazin si- l vand mai departe,si fara bon . Ce produc acesti privati?
    Si la privati sunt unele servicii de toata jena.
    In concluzie nu va tot victimizati,mai bine v- ati organiza mai bine ca sa vi se respecte drepturile nu sa fiti invidiosi pe cei care le-au dobandit. Voi doriti ca la unii sa le taie in loc voua sa va creasca.

    • Altu Răspunde

      @satmarean 1 , greșești. Tu nu plătești impozit,banii provin tot de la stat, mută banii dintr-un buzunar în altul. În schimb patronul că să îți dea o sută,mai dă și la stat o sută. Iar cu drepturile,e ușor când zeci de mii fac grevă și au același angajator care nu plătește salarii din buzunarul lui. În schimb la o firma problema e doar intre patron și angajații lui. La o adică, patronul închide șandramaua și pleacă,statul nu poate face asta și angajații profită.

  8. Garuboz Răspunde

    @Altu lasal an plata Domnului ca tat nu pricepe ascutitoru de ovaz s-au mai bine taietoru de frunza la caini ,ca azi este ziua internationala a lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.