PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primele măsuri|Ce ar face Adrian Ștef dacă ar câștiga din nou președinția CJ Satu Mare

Adrian Ștef, candidatul ALDE la președinția Consiliului Județean Satu Mare, a fost invitat, marți seara, la emisiunea PortalSM LIVE, realizată de jurnalistul Gil Pietrar, unde a vorbit despre actuala administrație a CJ, precum și despre primele măsuri pe care le-ar lua dacă ar câștiga un nou mandat la șefia județului.

Adrian Ștef: Actuala administrație, nota 4!

Întrebat în cadrul emisiunii PortalSM LIVE cum ar caracteriza cei patru ani de mandat ai UDMR la nivel de județ, Adrian Ștef a spus că vede o stagnare, precizând că actuala administrație are ”nota patru”, întrucât nu a reușit să gestioneze o situație de criză, precum cea a Autostrăzii Codrului.

,,Eu văd că am lăsat foarte multe proiecte și văd acest proiect de la Homoroade care e un exemplu foarte clar că nu au gestionat cum trebuie problemele. Un președinte de Consiliu Județean este pus acolo să rezolve asemenea situații. Aici și-au dat examenul, adică nota patru”, a declarat Adrian Ștef.

Fostul președinte al CJ a vorbit și despre cum s-ar putea rezolva problema de pe Autostrada Codrului: ,,Rezilierea rapidă a acestui contract ca să se poată interveni rapid pe el. În primul rând aș reprofila piatra apoi pregătiri pentru primul strat de asfalt, stratul de bază de asfalt pe cei 17 kilometri, după care din valoarea contractului scad toată această investiție, refac studiul de fezabilitate și fac o altă documentație, pornesc o altă licitație pe ce a rămas”, a spus Ștef.

,,Va fi asfalt pe toate drumurile de pământ și pe toate drumurile de piatră județene”

Adrian Ștef a vorbit și despre primele măsuri pe care le-ar lua dacă ar câștiga un nou mandat la șefia județului: ,,În primul rând m-aș asigura dacă am studii de fezabilitate pe toate drumurile de piatră și pământ pentru a le putea reabilita. Aș urmări urgent axele deschise și cum stăm, dacă am depus proiecte pe toate axele, dacă avem unele în care trebuie să ne pregătim să fim pregătiți cu proiectele, pentru că e foarte important să atragem tot ce putem pe fonduri europene”, a declarat Adrian Ștef.

Candidatul ALDE pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Satu Mare și-a luat un angajament în fața sătmărenilor.

,,Nu am reușit să reabilitez tot (…) Vorbim de 84 de kilometri de drum de pământ, 58 de kilometri de drum de piatră, deci din 820 nu a mai rămas așa de mult. Astea se pot finaliza și ca angajament eu mă angajez că va fi asfalt pe toate drumurile de pământ și pe toate drumurile de piatră județene în patru ani”, a promis Ștef.

Promovarea turismului și Zilele Județului

Adrian Ștef a mai vorbit despre promovarea turismului, criticând decizia actualei administrații de a desființa Centrul de Informare Turistică. De asemenea, candidatul ALDE a mai spus că ar reporni evenimentul Zilele Județului în cazul în care ar câștiga un nou mandat la președinția Consiliului Județean.

,,Trebuie reluată promovarea turistică a județului. În primul rând aș redeschide Centrul de Informare Turistică și aș face din nou promovare (…) Zilele Județului a fost la fel un eveniment despre care primarii încă vorbesc. A fost o altă idee, prezentam tot ce avea mai frumos fiecare localitate din punct de vedere tradițional (…) Lumea așteaptă să mai existe o zi a județului”, a mai spus Adrian Ștef.