PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Vela a ţipat la un prefect: “Să aduc prefectul de la Satu Mare să vă facă treaba…”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a ţipat la prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, unde au apărut foarte multe cazuri de coronavirus. Vela spus că la Satu Mare acţiunile de prevenţie coordonate de prefect sunt duble. “N-am decât să aduc prefectul de la Satu Mare ca să vă facă dvs. treaba în Argeş”, a spus Vela.

În judeţul Argeş au fost înregistrate în total 3224 de cazuri de Covid, din care 112 într-o singură zi, faţă de Satu Mare care a trecut de 100 de cazuri de la declanşaea pandemiei.

În şedința pe care ministrul de interne Marcel Vela a avut-o cu prefecții, vineri seara, prin intermediul apelurilor video, pe tema carantinării unor localități, prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a fost certat şi ameninţat cu demiterea.

“Dumneavoastră sunteți principalul responsabil pentru situatia dezastruoasă în care se prezintă Argesul, astăzi! Indiferent de vrăjelile pe care încercați să mi le raportați! Scuzele dvs. nu vă ajută, dimpotrivă! Are Argeșul litoral și eu nu știu, are multe frontiere? Vorbiți mult și fără rost!”, i-a strigat Vela prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

”Cum se face că, de exemplu la Satu Mare, acțiunile de prevenție, coordonate de prefect, sunt duble numeric față de Argeș?? N-am decât să aduc prefectul de la Satu Mare ca să vă facă dvs. treaba în Argeş. Dacă până pe 15 august nu se înregistrează progrese semnificative, mergeți cu toții acasă! E valabil și pentru Prahova, Dâmbovița și Brașov. Este inadmisibil!”, a spus Vela.