Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Vela a ţipat la un prefect: “Să aduc prefectul de la Satu Mare să vă facă treaba…”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a ţipat la prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, unde au apărut foarte multe cazuri de coronavirus. Vela spus că la Satu Mare acţiunile de prevenţie coordonate de prefect sunt duble. “N-am decât să aduc prefectul de la Satu Mare ca să vă facă dvs. treaba în Argeş”, a spus Vela.

În judeţul Argeş au fost înregistrate în total 3224 de cazuri de Covid, din care 112 într-o singură zi, faţă de Satu Mare care a trecut de 100 de cazuri de la declanşaea pandemiei.

În şedința pe care ministrul de interne Marcel Vela a avut-o cu prefecții, vineri seara, prin intermediul apelurilor video, pe tema carantinării unor localități, prefectul de Argeș, Emanuel Soare, a fost certat şi ameninţat cu demiterea.

“Dumneavoastră sunteți principalul responsabil pentru situatia dezastruoasă în care se prezintă Argesul, astăzi! Indiferent de vrăjelile pe care încercați să mi le raportați! Scuzele dvs. nu vă ajută, dimpotrivă! Are Argeșul litoral și eu nu știu, are multe frontiere? Vorbiți mult și fără rost!”, i-a strigat Vela prefectul de Argeș, Emanuel Soare.

”Cum se face că, de exemplu la Satu Mare, acțiunile de prevenție, coordonate de prefect, sunt duble numeric față de Argeș?? N-am decât să aduc prefectul de la Satu Mare ca să vă facă dvs. treaba în Argeş. Dacă până pe 15 august nu se înregistrează progrese semnificative, mergeți cu toții acasă! E valabil și pentru Prahova, Dâmbovița și Brașov. Este inadmisibil!”, a spus Vela.

12 comentarii

  1. ? Răspunde

    Și uite cum mândrul Bud ne bagă măștile pe gât, adică față. Cățelușul a fost scărpinat de șef și acum da din coada fericit.

  2. m Răspunde

    In fond, care-i problema atât de dezastruoasă că vom purta masca in zonele aglomerate?E vorba de câteva ore,aflati la cumpărături etc!Eu cred că e putin ceea ce filozofii din CJSU au indicat!
    Deci stimabililordin CJSU ,dacă noua in judet ne impuneti portul măstii,de ce fata de toti cei pe care ii mănâncă in c-r să meargă in concedii pentru a face poze si a le posta,nu se iau măsuri? Noi stăm ca oile in piată sau fitosii pe plajă si terase???Măsura luată ieri ,era finalizată dacă acestia ar fi obligati la intoarcere fie să-si plătească două teste Covid,fie să stea la izolare in perioada de incubare a virusului!
    Haideti Domnu’Radu Bud,mergeti mai departe cu măsurile,puteti!Si poate picati la intelegere si cu Vicepresedintele CJSU,Pataki C.să vorbiti aceeasi limbă-firesc nu cea a turcilor !
    Si poate le cereti si celor chemati să sanctioneze-nu neapărat,dar asta stiu cel mai bine-să dea dovadă de bun simt in aplicarea legii!Omul greseste,dar nu trebuie umilit ca azi in Piata Mică…Rămâne valabil că unul scrie scrie si altul cercetează!Absolut gretos.

  3. Viorel Răspunde

    Ce-i drept… In judetul Satu Mare sunt 100 si cateva cazuri confirmate, suntem pe locul 1 din toata tara, cu cele mai putine cazuri… Si aici meritul e multiplu: al populatiei, al foruruilor administrative (care au luat treaba in serios – prefectura, DSP, Politie, unitati sanitare – mersi Carei, care s-a oferit – in contradictie cu Negresti- sa ofere suport pt pacientii Covid). Dna Primar Fedorca, Dvs interesele cui le-ati sustinut, cand ci directoarea spitalului v-ati revoltat impotriva statusului de spital suport Covid??? Da dle primar Kovacs din Carei-Dvs la interesele cui v-ati gandit, cand ati acceptat, ca pacientii Covid din tot judetul Satu Mare sa vina la Carei??? Dar angajatii spitalului din Carei la ce s-au gandit??? Si Dna Fedorca, Dvs dormiti linistit?

  4. dzsoko Răspunde

    Foarte bine că s-au luat aceste măsuri, dacă situația se agravează atunci aia ar fi fost problema, de ce nu s-au luat.

    Exact cum scrie Viorel, meritul este al tuturor locuitorilor al orașului, fiindcă s-au conformat, respectă deciziile luate, ceea ce dă de înțeles că totuși suntem mai civilizați decât alte orașe.

  5. Vanesa Răspunde

    Sa mearga si la Arges ca poate asa vom testa si la Satu Mare. Evident ca nu sunt cazuri daca se refuza testarea si in cazul in care ai in familie membru cu Covid.

  6. Figaro Răspunde

    Nu stiu ce sa zic, oare e de ras sau de plans. Intr-adevar sunt putine cazurile, insa meritul nu e lui Bud. Nicidecum! In acest moment in primaria SM este caz de covid, si DSp ul nu a vrut sa testeze si nu vrea nici acum. Daca nu testezi, e logic sa nu ai cazuri. Bine zicea zilele trecute doctorul de la Oradea ca la Satu Mare este ceva dubas… este dubas cu adevarat, si anume: NU SE TESTEAZA!

  7. Mario Răspunde

    Dintre toti prefectii care i-a avut Satu Mare, Bud e cel mai profesionist!!! Stie ce face!!!

    • Buda Răspunde

      Trebuie sa fii Profi să impui masca peste tot. Așa se măsoară competența acum,care impune mască peste tot e cel mai deștept. Masca = inteligenta ( mai nou)

  8. bla Răspunde

    Nu e meritu prefectului. Aici sunt doar doua variante posibile: ori au respectat cetatenii regulile ori nu s-au facut teste ca in alte judete. Oare chiar asa de diferiti sa fim noi de restu oamenilor? Nu prea cred….

    • h Auleu Maica Răspunde

      bla
      OK , Daca nu s-au facut testari ,atunci unde-s infectații netestați, au disparut , nu trebuia sa ajunga la spital bolnavi …

  9. anonymus Răspunde

    Astfel de afirmatii publice i-au dat curaj prefectului ca să impună măsuri exagerate, cu toate că nu are nici un merit, dacă avea în județul nostru cetățeni de genul celor din sud alta era situația și dacă s-ar fi expus și toate neregulile constate, care au fost ascunse sub preș, numai era așa lăudat.

  10. Ion Răspunde

    Va dati seama ce e in capul lui daraVela asta daca el isi inchipuie ca un prefect, oricare ar fi el, poate sa influenteze raspandirea unui virus. Doamne pazeste-ne!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.