PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma: ,,Satu Mare este pe ultimele locuri în toate clasamentele posibile. UDMR și Pataki nu se pricep”

Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, a ținut să îi răspundă actualului președinte, Pataki Csaba, care a spus că Satu Mare este în topul județelor la atragerea de fonduri europene. ,,Satu Mare este pe ultimele locuri în toate clasamentele posibile”, a declarat astăzi Adrian Cozma, în cadrul unei conferințe de presă.

,,Fie că vorbim de atragerea de fonduri europene, fie că vorbim de modernizare, fie că vorbim de proiecte depuse în perioada anterioară sau în momentul în care vorbim sau în curs de implementare, deci în toate aceste clasamente suntem pe ultimele locuri. Ceea ce cu foarte mult tact a exploatat domnul președinte și tot la nivel de declarații politice a făcut-o și actualul primar care spuneau că avem nu știu câte milioane, miliarde de euro rată de atragere a fondurilor europene. Este într-adevăr vorba, și unde au încercat ei să ne distragă atenția, de acel proiect, masterplan de apă-canal, care a început acum vreo zece ani, a fost semnat acel proiect de Apaserv cam prin 2012, acel mega plan pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canal. Într-adevăr, în 2012 fiind semnat, în 2014 a început implementarea lui, iar într-o astfel de logică probabil acel proiect mărește oarecum suma care a fost atrasă”, a declarat Adrian Cozma.

Candidatul PNL la președinția Consiliului Județean a mai vorbit despre turismul din județul, despre care a spus că nu există, precizând că ,,UDMR și Pataki nu se pricep să dezvolte economia județului.”

,,Satu Mare nu a reușit să dezvolte turismul. Consiliul Județean Satu Mare în acești patru ani nu a făcut absolut nimic pentru infrastructura rutieră, nu a făcut nimic pentru dezvoltarea turismului. (…) Când vorbim de turism în Satu Mare, putem spune că nu există. Avem locuri unice în județul Satu Mare și nu sunt exploatate nici măcar la cinci la sută din capacitatea pe care o au, fie că vorbim de zona Codrului, fie că vorbim de Țara Oașului. Ideea este foarte simplă, UDMR-ul și Pataki nu se pricep la turism și nici să dezvolte economia județului, care să ne aducă tuturor venituri mai mari și bineînțeles bunăstare pentru cetățenii județului Satu Mare”, a mai spus Adrian Cozma.

La conferința de presă ce a avut loc la sediul de campanie al PNL au mai participat Dorin Bartok, candidat la funcția de consilier județean și primarul comunei Păulești, Zenoviu Bontea.