PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Radu Panait explică de ce a făcut pasul către politică

Radu Panait e un tânăr antreprenor de succes, care la doar 35 de ani conduce cea mai importantă firmă de IT din județul nostru. Lucrând în mediul privat s-a confruntat cu multe probleme ale statului: taxe foarte mari pe muncă, birocrația din sistem și multe altele.

În urmă cu doi ani, Radu a înțeles că nu e suficient să-ți plătești taxele și impozitele, ci trebuie să te implici personal dacă vrei o schimbare în bine a societății. Odată cu campania “Fără penali în funcții publice” a înțeles că fiecare semnătură contează și că schimbare pornește de la fiecare dintre noi.

Odată intrat în USR, Radu a conștientizat că pentru a reforma administrația e nevoie să te implici activ, așa că și-a asumat candidatura pentru Primăria Satu Mare.Își dorește să aducă un suflu nou în administrația sătmăreană și să-și pună în interesul cetățenilor toată experiența acumulată în mediul privat.

Întrebat dacă vizează o alianță politică cu partidele locale Radu răspunde tranșant: “Scopul pentru care am intrat în politică, atât eu cât și colegii mei, e să dezvoltăm Satu Mare și, implicit, să creștem calitatea vieții sătmărenilor. Spre deosebire de alți oameni politici, nu vânez nicio funcție sau nici un post călduț, iar, în cazul meu, împlinirea profesională a venit înaintea intrării în politică”.