Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Radu Panait explică de ce a făcut pasul către politică

Radu Panait e un tânăr antreprenor de succes, care la doar 35 de ani conduce cea mai importantă firmă de IT din județul nostru. Lucrând în mediul privat s-a confruntat cu multe probleme ale statului: taxe foarte mari pe muncă, birocrația din sistem și multe altele.

În urmă cu doi ani, Radu a înțeles că nu e suficient să-ți plătești taxele și impozitele, ci trebuie să te implici personal dacă vrei o schimbare în bine a societății. Odată cu campania “Fără penali în funcții publice” a înțeles că fiecare semnătură contează și că schimbare pornește de la fiecare dintre noi.

Odată intrat în USR, Radu a conștientizat că pentru a reforma administrația e nevoie să te implici activ, așa că și-a asumat candidatura pentru Primăria Satu Mare.Își dorește să aducă un suflu nou în administrația sătmăreană și să-și pună în interesul cetățenilor toată experiența acumulată în mediul privat.

Întrebat dacă vizează o alianță politică cu partidele locale Radu răspunde tranșant: “Scopul pentru care am intrat în politică, atât eu cât și colegii mei, e să dezvoltăm Satu Mare și, implicit, să creștem calitatea vieții sătmărenilor. Spre deosebire de alți oameni politici, nu vânez nicio funcție sau nici un post călduț, iar, în cazul meu, împlinirea profesională a venit înaintea intrării în politică”.

44 comentarii

  1. Huzău Răspunde

    Succes!

    • Ziman Răspunde

      Um individ compromis asupra cărăia planează mari semne de întrebare , firme de IT cu contracte dubioase , construcție de blocuri , se discută ca este nepotul fostului colonel de miliție Molnar Alexandru .

  2. satmarean Răspunde

    nu te votez.

    • Adi Răspunde

      Mu,,,e U.S.R sunteț mai răi ca nazişti , nişte extremişti complexați care păcălesc votanții .NU VĂ VOTĂM .

  3. De 30 de ani la fel Răspunde

    La care reclame mi-ai bagat pe gat pe youtube, nu te-as vota nici dac-ar trebui sa aleg intre tine si Hitler (dac-as merge la vot).

    • ... Răspunde

      “Sunt născut în 1985. M-am mutat în Micro 16 proaspăt construit atunci de la țară (Târșolț) și vreau să dezvolt orașul fără să am habar ce și cum. Votați-mă! Dacă nu ies de primar nu mă înjosesc să-mi pierd vrenea 4 ani ca și consilier local. E sub nivelul meu. Poate mai bine deputat sau cine știe, poate senator.”😫😤

      • ... Răspunde

        Sunt un prost platit de partid sa comentez aiurea pe net. Poate ca sunt si angajat prin administratia publica locala dar no, credeti ca vreau sa va zic?!

        • Răspuns la @... care mă imită Răspunde

          Spune că nu e așa! Spune că nu am dreptate! Convinge-mă! Din ce am văzut la el până acum e pur pafarism. Sau votați-mă că am avut succes în afaceri. Așa orice om de afaceri local infinit mai de succes ca el poate spune același lucru. Sunt destui crede-mă. Atunci de ce să zicem nu directorul de al să zicem Autonet să fie primar atunci. Știu-știu. E bai că-i ungur. Îți spun eu de ce. E om sănătos la cap și își vede de biznis. De ce să-l votez atunci pe el? A, că el e altfel? Mai ții minte când a apărut pe firmament PPDD? Nu la fel ziceau? Și nu sunt postac plătit de cineva. În schimb tu …😱🤔 Văd că ai sărit repede cu replica. Oare de ce? Și lucrez în privat, asta ca să știi (nu la Drexi sau altă plantație).

    • De 30 de ani la fel Răspunde

      Am mai uitat sa va zic ca de 30 de ani e la fel fiindca eu votez mereu PSD

  4. John Doe Răspunde

    Pana la urma ce s-a ales de campania “Fără penali în funcții publice” ? Un mare nimic. Legea nu a fost promulgata, fiind plin de penali in aceste functii. Poate in 5-10 ani va mai caliti ca si partid, dar in momentul de fata sunteti slabuti. Vechea clasa politica va mananca de vii.

  5. spam Răspunde

    scopul acestui circ ieftin este un loc de deputat sau de senator la alegerile parlamentare. credeti ca le pasa de satmareni sau de orasul asta????????????

  6. Pandi Mia Răspunde

    Daca ar fi candidat ca si independent,atunci clar m-ar fi convins ! Dar el candideaza pe listele partidului hotului de bani publici(vreo 5 milioane de dolari furati din banii persoanelor cu dizabilitati -https://www.riseproject.ro/articol/adevarul-despre-dan-barna/ ).Atunci ce incredere sa mai am in asa zisa “tineriada” ??!! Oare cate contracte are sau a avut si acest candidat satmarean cu statul ???Cati bani s-au sifonat la partidul ,format din persoane dubioase,de la ONG-urile l fel de dubioase cu care sunt in relatii acesti “salvatori ai natiunii”???Baiete,stii clar ca nu vei castiga,insa tu ai nevoie de aceasta incercare pentru CV-ul personal !Apropo’ !La alegerile prezidentiale de anul trecut,pentru ca l-am criticat pe facebook pe seful acestui candidat,mi-a fost blocat contul !!Probabil de hastagistii infiltrati printre cei din staff-ul facebook !!RUSINE !!Sunt roman,si-o sa votez cu Kereskenyi,pentru ca n-am inceredere in candidati lunecosi si plangaciosi,mincinosi si fatarnici !!

      • Gicu Hugi Răspunde

        Nici pe http://portal.just.ro/SitePages/dosare.aspx nu exista vreun dosar penal pe numele lui Barna… de ce mintiti? ati vazut ca Panait sta bine in sondaje si va e teama nu?

      • @Gigu Fugi Răspunde

        Nici Iohannis din cele 100 de dosare nu mai are niciunul,cu toate ca s-a demonstrat ca a falsificat acte pentru a pune mana pe o casa in centrul Sibiului !! Unii au,unii n-au,asa e justitia la noi ,mai “selectiva” 😂😂😂😂😂 ! Tind sa cred ca acest barna a scapat de dosar dandu-si voturile de anul trecut cui trebuia sa le dea !!Sistemul nu doarme,sistemul “lucreaza” iar prostii pun botu’ 😂😂😂😂😂!!

        • Gicu Hugi Răspunde

          Dosarele penale care sunt pe rol in instanta sunt publice in Romania… arata-ne unul dintre ele daca zici ca au fost 100 sa vedem si noi… eu ti-am aratat mai sus unde sa cauti ca sa te convingi ca nu a avut si nici nu are vreun dosar penal

          • @Gicu Sugi !!

            Jicu Sugi,tu esti un su gaci care crede doar ce vrea !! Nu ti-am spus, pro’ stolaule, ca nu mai are dosare ca amicul lui,lingaul din alba, a dat “delet” la dosare ??Esti chiar atat de redus incat trebuie sa ti se explice ca la retardati ??Si voteaza dreq ce vrei,ca nu ne intereseaza !!😂

          • Gicu Hugi

            vezi ca mai ai putin si faci stop cardiac de la atata scenarita

  7. Istvan Răspunde

    Clar.
    E plin de trolli psd, pe acest site.

  8. Szalma Jack Răspunde

    I-auzi brâu !! Minunați-vă și distrați-vă de cei care vor să scape țara de “incopetenți” ! https://www.cotidianul.ro/atacuri-intre-parteneri-rusine-sa-va-fie/ 😂

  9. Gerula. Răspunde

    “Câinii latră ursul trece” comentați aici aiurea plătiți de șefii voștri disperați, Radu este mult peste majoritatea candidaților la primărie, din păcate nu va câștiga primăria și nici un alt candidat român, Gabor va rămâne primar, ceea ce nu e chiar așa de râu, are totuși rezultate și se vede o schimbare in mandatul lui comparativ cu minciunile și nepăsarea fostului primar dl coica…

  10. Istvan Răspunde

    Ce ne spun sondajele ,atit cit sunt ele de reale .Un PSD in scadere , un PRO in scadere , un UDMR ,un ALDE , un PMP la fel .Se observa o crestere a USRPLUS si o mica crestere a PNL. Ce putem decripta este foarte simplu , toate incercarile de a pozitiona favorabil cele doua partide ce erau cindva impreuna si formau PSD sunt deocamdata nereusite . Amindoua forte politice ,de stinga ,scad vizibil in intentia de vot . De ce se intimpla asta , cu toate ca discursul anti PNL-USRPLUS este destul de vizibil , este chiar puternic structurat si ataca mai toate nereusitele PNL, aflat la guvernare . Este un atac sustinut si in parlament prin legiile ce se vor a fi puse in practica de PSD si un atac mediatic pe mai toate posturile TV .PSD si PRO promit in continuare si mariri de salarii , alocatii , pensii si tot felul de avantaje in cazul in care ei vor ramane la cirma jocului politic . De ce sondajele nu arata o crestere vizibila a intentiei de vot raportata la PRO si PSD , ci mai degraba o continua descrestere . PSD scade , PRO si el se apropie de nerealizarea pragului electoral . Estimarea mea o stiti deja de multa vreme UDMR, PRO, ALDE, PMP, si altii ,nu vor intra in noul parlament . Cetatenii tarii vor sa ofere aliantei PNL-USRPLUS intreaga putere, fara de care tara nu potate fi schimbata in bine ,democratic, cu un procent estimat – dupa redistriburi – la peste 70 % din sufragiile exprimate iar in alegerile parlamentare procentul celor prezenti la vot va fi acelasi ca in alegerile prezidentiale ,poate chiar mai mare .Daca inca nu s-a inteles -totul are un singur nume – Romanism si nevoia de democratizare si Europenizare totala a tarii .Joaca de-a promisiunile fara acoperire s-a incheiat .

    • Bil Gheiț Răspunde

      “De ce sondajele nu arata o crestere vizibila a intentiei de vot raportata la PRO si PSD , ci mai degraba o continua descrestere” .(??) Simplu !!Pentru ca in cele doua “partide”(de fapt unul) s-au adunat o sumedenie de loseri,care cred ei ,cineva mai e prost si o sa-i voteze !! Asadar corect ar fi sa nu mai mergem deloc la vot,pentru ca suntem pusi in situatia de a vota niste loseri !Parerea mea este ca in acest moment chiar nu avem pe cine alege,adica toti sunt niste rebuturi politicianistice !!

      • Gicu Hugi Răspunde

        Panait n-a fost pana acum 3 ani in politica si nici nu a avut vreo functie locala… de unde stii tu ca nu va fi mai bun decat ceilalti daca nu ii acorzi o sansa de a arata ce poate?

        • România Răspunde

          Nu cred ca nu putem permite luxul de a face experimente. De unde stii tu ca are reale valente de primar ca pe mine unul nu m-a convins pentru ca de fapt nu am inteles ce propune. E Huzau asta care tot zice ca totul de aranjat (pai atunci e pacat de timp pentru vot si stau cu prietenii la discutii sau cu familia) si e Panait care zice ca e nou etc., etc. Faptul ca e nou si inca nepatat e o stare de fapt nu o virtute.

          • Gicu Hugi

            Ai dreptate… mai bine ii lasi sa castige tot pe aia care nu au mai nimic concret in CV inainte de a fi intrat in politica spre deosebire de el… dar macar astia au experienta in administratie… experienta incompetenta, furat si spaga, nu? sa inteleg ca de fapt esti multumit de ultimii 30 de ani nu?

    • Pana mea Răspunde

      Usr-plus compus din copii de securişti şi Psd-işti de frunte ,plus băiatul cu ochelari de iapă are un C. V de pictor , profesor de muzică şi alte chestii pigmentate care nu au nimic comun cu administrația locală .

      • Bil Gheiț Răspunde

        Nu conteaza,face parte din Tineriada !!Daca vrei “prafuri pentru mama mare” voteaza TINERIADA !!!!😂

      • Tineriada Răspunde

        care dintre candidatii de pe listele din judet sunt copii de securisti? Haideti cu.lista de nume.prenume sa vedem! acuzatii mincinoase poate inventa oricine… stim ca va doare adevarul cand spunem ca cei din PSD, ALDE si UDMR sunt CORUPTI. Nu degeaba au fost peste 600 de mii de oameni impotriva lor in STRADA!

        • Decebal Răspunde

          Oameni buni și… rai ..

          Nu v-ati.sarurat de.modelul de politică in care abia in campanii electorale incep lucrările la dezvoltarea orașului … atunci miroase a asfalt .. atunci incep proiecte care vor fi semi finalizate în următoarea campanie electorală ..
          Si pe ăștia ii numiti ” cu experienta ” în administrație locală… cu studii ..etc..

          Tot ce pot sa spun e ca , daca asa gândiți atunci cei care v-au manipulat pana acum și au atins scopul .
          Va prezinta asta ca pe o normalitate … o dată la 4 ani sa primiti si voi ceea ce se cuvine NORMAL sa primim din munca si contributiile noastre.

          Nu trebuie sa iesiti din țara.. mergeți doar pana in Oradea sa vedeti cum arată și ce face un om , un primar ce lucreaza pentru interesul și bunăstarea cetățeanului..
          4 ani de zile ..
          Ai noștrii incep lucrari.. demarează proiecte doar in campanii și apoi PUNCT .

          Plimbati-vă prin centru vechi al orașului sa vedeti cum arată trotuarele.. splatiile verzi din trotuare .. uitati-va la clădirile istorice cum pica tencuiala de pe ele.. magazine second hand in plin centru .. sau magazine închise unul dupa altul .
          No.. asta fac cei cu experienta in administrare . Asta e modelul de bunastare pe care îl știu ei.
          Apoi uitati va la salariile lor … greu găsești salariu sub 5000-6000 RON in Primarie și Administrația locală…
          Acuma va intreb pe voi , cei care munciti 4 ani ( cât un mandat ) .. câți castigati banii ăștia din munca ? Și dacă îi castigati.. se vede ca ati muncit ?
          No… Oameni buni și…rai .
          La ei nu se vede mai nimic. ..
          După 20 și de ani de la Revolutie nu au fost in stare sa renoveze ce au facut altii … ( nu-s comunist)

          Votați in continuare pe cei cu experienta ..

  11. România Răspunde

    @Gicu Hugi. Acuma sincer. De când votăm democratic și liber tu sau ceilalți de câte ori ai/ați votat răul mai mic? Sincer. Am ajuns înainte? Nu. Așa că ….

    • Tineriada Răspunde

      Eu mereu am votat raul cel mai mic si da… e ceva mai bine de cand am intrat in UE si.in NATO. In 2016 romanii n-o ales raul cel mai.mic si vezi ce s-o intamplat dupa… 600 de mii de oameni in strada impotriva infractorilor!

      • realitatea Răspunde

        Înțeleg că pentru tine personal e mai bine. Mă bucur. Ține minte ce ai scris. Vreau să văd ce vei posta în primăvară. Chiar sunt curios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.