,,Județul Satu Mare ar putea înflori turistic, dacă resursa de apă termală ar fi exploatată”, spune echipa USR-PLUS pentru Consiliul Județean Satu Mare. Ștrandul Beltiug este un proiect care, spune Mircea Ciocan, candidatul Alianței la șefia județului, deși a fost prezentat drept o prioritate, a fost abandonat pe drum: ,,Un alt eșec al administrațiilor locale și județene”, spune candidatul USR-PLUS.
,,USR-PLUS prezintă încă un exemplu de ”competență” a administrațiilor sătmărene. Județul Satu Mare ar putea înflori turistic, dacă resursa de apă termală ar fi exploatată
Menționăm faptul că proiectul ștrandului Beltiug este menționat la prima poziție în cadrul portofoliului de proiecte prioritare din cadrul Strategiei de Dezvoltare a Județului Satu Mare 2012 – 2020 și totuși acest proiect nu s-a finalizat. De ce? Scuze în administrațiile locale se vor gasi tot timpul…competența și implicarea e mai greu de găsit!
Din seria eșecurilor repetate ale administrațiilor sătmărene, vă supunem atenției proiectul stațiunii Băile Beltiug. Staţiunea Băile Beltiug din judeţul Satu Mare, renumită pentru vindecarea reumatismului, a fost demolată în 1986, iar încercările repetate de reconstituire au eşuat din birocraţie sau din lipsa banilor.
Printre puţinele lucruri care amintesc de perioada în care staţiunea Beltiug funcţiona se numără şi o locomotivă cu aburi folosită pentru încălzirea apei de tratament. În 1995, Guvernul a declarat Băile Beltiug staţiune de interes naţional. A început construcţia unui hotel de aproape 4.300 de metri pătraţi. În 1996 s-a oprit finanțarea și evident lucrările.
După alţi zece ani, din fonduri Phare s-a construit o staţie de epurare, drumul din incintă a fost asfaltat, iar parcările trasate. Totul a costat peste un milion de euro. La peste trei decenii de la închiderea staţiunii, apele minerale zac în continuare în adâncuri iar câțiva paznici păzesc zi şi noapte ruinele.”