PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Bărbatul ce trăiește într-o rulotă, în Micro 17, va fi internat într-un centru rezidențial

Bărbatul din satul Petin, județul Satu Mare, ce a creat mister total în jurul său după ce a ales să se mute definitiv într-o rulotă, în cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare, va fi internat într-un centru rezidențial.

„Echipa mobilă a Centrului Social de Urgenţă pentru Adulţi – Adăpost de noapte, s-a deplasat de mai multe ori, pentru a evalua situaţia persoanei care locuieşte în rulotă, în cartierul Micro 17. Aceasta a fost informată cu privire la serviciile sociale de care poate beneficia, urmând să fie internată într-un centru rezidenţial”, transmite Direcția de Asistență Socială Satu Mare.

Tiberu B. a achiziționat o rulotă în data de 14 august a acestui an pe care a parcat-o lângă parcul UFO din Micro 17, iar de atunci își duce traiul în ea. Mai multe persoane s-au întrebat cine este bărbatul misterior, unii au ales chiar să vorbească cu el, să îl fotografieze și să scrie anunțuri pe Facebook pentru a-l ajuta. Răspunde întrebărilor tuturor, însă nimeni nu a înțeles exact de ce a ales să facă acest gest extrem.

Jurnaliștii PortalSM s-au deplasat la fața locului pentru a sta de vorbă cu bărbatul. Ajunși acolo, au găsit o rulotă ordonată, curată și un om cu bun-simț. Din informațiile obținute de ei, Tiberiu a părăsit casa din satul Petin, acolo unde obișnuia să locuiască, din cauza faptului că soția sa a fost dusă la căminul de bătrâni din Poienile de sub Munte, și nu vrea să se întoarcă înapoi acasă pe motiv că nu vrea să își deranjeze familia. A ales, așadar, să își mute traiul în zona parcului UFO din Micro 17.

Nu se știe motivul real pentru care a ales acest loc. În ceea ce privește vecinii, unii sunt de acord cu șederea lui, ajutându-l chiar cu mâncare, pe când alții sunt nemulțumiți deoarece ocupă permanent un loc de parcare.

El spune că și familia îl mai ajută cu una-alta, dar iarna se apropie cu pași repezi și ar avea nevoie de ajutor la partea electrică a rulotei.

Tiberiu B. are mai multe probleme de sănătate, în anul 2015 a avut o operație la cap, iar în momentul de față are o paralizie la mâna stângă.