PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Agresiune cu cuțitul într-o primărie din județul Satu Mare. Agresorul, arestat la domiciliu

Agresiune cu cuțitul într-o primărie din județul Satu Mare. Agresorul, arestat la domiciliu. Trei angajați ai Primăriei Certeze și un angajat al Curţii de Conturi Satu Mare au fost agresați în primăria din comuna Certeze, în luna iulie a acestui an, de către un bărbat în vârstă de 50 de ani. Judecătoria Negreşti Oaş a dispus acum trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a bărbatului vinovat.

Poziția Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești-Oaș:

Vă facem cunoscut faptul că prin Rechizitoriul emis  la data de 05.10.2020 de către  Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest la domiciliu a inculpatului S.I. , pentru săvârşirea infracţiunilor de:

– ultraj, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 1, Cod penal – în dauna persoanei vătămate C. P.

– ultraj, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2, Cod penal – în dauna persoanei vătămate C. I. A.

– ultraj, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2, Cod penal – în dauna persoanei vătămate G. M. D. A.

– ultraj, faptă prev. şi ped. de art. 257 alin 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2, Cod penal – în dauna persoanei vătămate H. M. A.

– portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, faptă prev. şi ped. de art. 372 alin 1 şi 3 Cod penal., cu aplicarea prev. art. 38 alin. 1 Cod penal.

Prin rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt :

În data de 30.07.2020, în jurul orelor 14:00, organele de poliţie din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Negreşti Oaş au fost sesizate telefonic de către   primarul  Comunei Certeze despre faptul că în cadrul Primăriei a avut loc un incident în cadrul căruia au fost agresaţi fizic trei angajati ai Primăriei Certeze şi un angajat al Curţii de Conturi Satu Mare .

La efectuarea cercetărilor , Parchetul de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Orasului Negreşti Oaş şi  Sectiei 9 Poliţie Rurală Negreşti Oaş .

Precizăm că activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale , precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.

Citește și:

Foto: ilustrativ