PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

COVID-19 la Spitalul Județean Satu Mare – medici și asistenți, confirmați pozitiv. Ce spune conducerea unității

COVID-19 la Spitalul Județean Satu Mare. Un număr de 14 angajați – medici, asistenţi şi infirmieri – ai secției de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt infectaţi cu COVID-19, potrivit managerul spitalului, Adrian Marc. 

„S-a efectuat dezinfecţia secţiei. Personalul medical este testat, iar dacă devine pozitiv se aplică protocolul în cauză. Se poate asigura actul medical. Noi testăm pacienţii, la internare rămân izolaţi până când se testează”, a declarat Adrian Marc pentru PortalSM.

Redăm integral poziția oficială a conducerii Spitalului Județean Satu Mare transmisă redacției PortalSM:

–      În urma testelor efectuate, în rândul personalului medical, la nivelul secției Oncologie au fost depistate mai multe persoane, medici, asistente medicale, îngrijitoare de curățenie, pozitive la coronavirus

–      Pentru toate aceste persoane, majoritatea asimptomatice, s-a luat măsura izolării lor conform protocoalelor în vigoare.

–      Pentru a nu crea sincope în efectuarea tratamentelor pacienților oncologici, s-a luat măsura rechemării din concedii, zile libere, personalului medical din cadrul secției. În felul acesta se poate asigura asistența medicală în regim normal.

–      Drept urmare, conducerea SJU Satu Mare asigură pacienții că nu se întrerupe și că nu este perturbată activitatea secției Oncologie. 

–      Pacienții care necesită tratamente oncologice să fiee siguri că vor beneficia în continuare de medicația prescrisă de medici atât în cadrul secției pentru cei internați cât și pentru cei care se prezintă în ambulatoriul prespitalicesc.

–      Pentru protejarea personalului, a pacienților, s-au igienizat toate spațiile din cadrul secției și a ambulatoriului.

–      S-a efectuat testarea personalului medical din cadrul secției. În cazul unor teste pozitive se va lua decizia izolării celor în cauză

–      Totodată, conducerea Spitalului precizează că la internare, toți pacienții sunt testați la coronavirus. Până la pimirea rezultatelor sunt considerate posibile cazuri potențial pozitive iar pacienții sunt izolați în saloane speciale.

–      În cadrul unității există suficiente echipamente de protecție pentru personalul medical care intră în contact cu potențiali pacienți infectați cu coronavirus.