Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

COVID-19 la Spitalul Județean Satu Mare – medici și asistenți, confirmați pozitiv. Ce spune conducerea unității

COVID-19 la Spitalul Județean Satu Mare. Un număr de 14 angajați – medici, asistenţi şi infirmieri – ai secției de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare sunt infectaţi cu COVID-19, potrivit managerul spitalului, Adrian Marc. 

„S-a efectuat dezinfecţia secţiei. Personalul medical este testat, iar dacă devine pozitiv se aplică protocolul în cauză. Se poate asigura actul medical. Noi testăm pacienţii, la internare rămân izolaţi până când se testează”, a declarat Adrian Marc pentru PortalSM.

Redăm integral poziția oficială a conducerii Spitalului Județean Satu Mare transmisă redacției PortalSM:

–      În urma testelor efectuate, în rândul personalului medical, la nivelul secției Oncologie au fost depistate mai multe persoane, medici, asistente medicale, îngrijitoare de curățenie, pozitive la coronavirus

–      Pentru toate aceste persoane, majoritatea asimptomatice, s-a luat măsura izolării lor conform protocoalelor în vigoare.

–      Pentru a nu crea sincope în efectuarea tratamentelor pacienților oncologici, s-a luat măsura rechemării din concedii, zile libere, personalului medical din cadrul secției. În felul acesta se poate asigura asistența medicală în regim normal.

–      Drept urmare, conducerea SJU Satu Mare asigură pacienții că nu se întrerupe și că nu este perturbată activitatea secției Oncologie. 

–      Pacienții care necesită tratamente oncologice să fiee siguri că vor beneficia în continuare de medicația prescrisă de medici atât în cadrul secției pentru cei internați cât și pentru cei care se prezintă în ambulatoriul prespitalicesc.

–      Pentru protejarea personalului, a pacienților, s-au igienizat toate spațiile din cadrul secției și a ambulatoriului.

–      S-a efectuat testarea personalului medical din cadrul secției. În cazul unor teste pozitive se va lua decizia izolării celor în cauză

–      Totodată, conducerea Spitalului precizează că la internare, toți pacienții sunt testați la coronavirus. Până la pimirea rezultatelor sunt considerate posibile cazuri potențial pozitive iar pacienții sunt izolați în saloane speciale.

–      În cadrul unității există suficiente echipamente de protecție pentru personalul medical care intră în contact cu potențiali pacienți infectați cu coronavirus.

34 comentarii

  1. ALINA Răspunde

    De ce nu testati toti angajatii..inclusiv pe cei de la radiologie..si ei au contact cu persoane de pe toate sectiile

    • Cetateanul Răspunde

      Pentru ce ? Pentru virusul gripal sau pentru Sars-cov 2 ? Mortalitatea prin infectare este asemanatoare .

    • Adi Răspunde

      Auzi bă Marck este adevărat că iei spagă la angajări , la fel si Paula Gaura ?

  2. Cetateanul Răspunde

    Nu v-ati saturat sa tot dati stiri cu boala asta usoara care ucide in mod exceptional ?
    In Suedia pe 2020 vor fi cu circa 4800 de decese suplimentare fata de media ultimilor 10 ani .
    Unde sunt milioanele de decese ?
    Daca nici cu datele si dovezile pe masa nu mai suntem in stare sa rationam eu zic sa mergem prin alte locuri …

    • covid 19 Răspunde

      Tembelaş dragă, milioane vor fi dacă tembeli ca tine îşi vor impune punctul de vedere în aşa măsură că ordinea publică va fi dată peste cap. Deocamdată peste tot în lume este îngrijorare mare şi o luptă continuă pe toate fronturile. Ţie ţi se pare OK c-au murit 5000, dacă nu eşti prinre ei.

      • Cetateanul Răspunde

        Arestul la domiciul s-a facut folosind pretextul ca cica spitalele nu o sa faca fata si o sa murim pe capete . Dupa prima luna de arest la domiciul date oficiale din SUA au aparut conform carora rata de deces prin infectare este aproximativ egala cu cea a gripei, profesor la Standford, cercetator cu o reputatie impecabila . Apoi, ca sa fim intr-adevar in siguranta minunatul nostru conducator ne-a mai tinut inca o luna in arest .
        Noroc ca o sa inceapa in curand procese internationale pentru crime impotriva umanitatii .

      • Cetateanul Răspunde

        In ingrijorarea asta mare cateva corporatii castiga zeci de miliarde de euro in timp ce zeci de milioane de oameni sunt aruncati in neprevazut (someri sau afaceri inchise). Ce convenabil, nu ?

        • Asistenta Răspunde

          Ia veizi cate miliarde face sectorul de medicamente oncologice! Inchide WIFI-ul si arunga GSM-ul ca iti da CANCER!!!

          • Cetateanul

            Acum circa 10 ani am citit un studiu despre epidemia de diabet si concluzia a fost urmatoarea : este posibil ca diabetul sa aiba legatura cu iluminatul public ! Creierul are nevoie de intuneric pentru a se reface in timpul somnului .
            WI-FI-ul il opreste noaptea, telefonul mobil il folosesc doar cand am nevoie si la masina de spalat intotdeuna optez pentru “extra water” .
            Orice tehnologie noua poate sa aiba un mare impact asupra sanatatii publice . Acum se introduc atatea simultan incat va fi din ce in ce mai greu de depistat care cauzeaza probleme .
            Deasupra mea o profesoara universitara si-a instalat acum circa 5 ani un router wi-fi de mare putere ca sa aiba copiii cand se intorc acasa de sarbatori/vekend/concediu . A fost operata deja de cancer, pe vremea cand l-a instalat nu avea asa ceva . E posibil sa nu existe nici o legatura . DAR DE CE SA RISTI ? Timp de decenii fumatul a fost declarat sigur .

          • Cetateanul

            Traim intr-o lume in care informatia este mai importanta decat banul si nimeni nu gandeste pentru tine, in afara de familie, daca ai norocul sa ai o familie decenta, jocul a ajuns clar la stadiul fiecare pentru el .

    • Sweden Răspunde

      La noi deja sunt peste 6000 si pe multi batrani nu-i trec la motiv ca si covid ci principala boala de care surefea ,covidul este considerat factor agravant, asa ca real sunt mult mai multi…..
      asta ca sa nu fie politicienii luati la rost ca nu fac nimic.Mai scapa de batrani , ca trebuie bani pt migranti , ajungem si noi la fundul sacului.

      • Cetateanul Răspunde

        Pai daca omul era suferind de ani de zile de diverse boli si nu exista dovezi ca a murit de covid 19 ce o sa treaca ?
        In ultimii ani, doar in apropiere au murit asa : femeie care lucra pe post de vanzatoare, aproximativ 40 de ani, inginer electronist aproximativ 60 de ani, femeie ce lucra casiera la o banca, aproximativ 45 de ani . In scara vecina au murit doi oameni relativ tineri la circa 40 de ani . Se moare si fara covid 19 .

  3. covid 19 Răspunde

    O vorbă şi pt. directoraş: Recent am trecut pe la UPU iar respectarea măsurilor anticovid lasă de dorit. În faţa mea un cadru medical s-a repezit la nişte pacienţi cunoscuţi strângându-le mâna. Apoi masca o poartă fiecare cum crede de cuviinţă, pacienţii la fel, mănuşile nu se aruncă la trecerea de la un pacient la altu etc. Dacă voi nu aveţi grijă la aspectele ăstea cine? @Ceteţeanul? El are boală pe cei care cred în gravitatea bolii.

    • Cetateanul Răspunde

      Tu refuzi realitatea . Datele stiintifice nu mint . Este la fel de mortal ca gripa . Daca vrei sa-ti comanzi o camera cu aer sterilizat grabeste-te, e coada .

  4. ,Pipo Răspunde

    “Covid19” dovedește tu că din ce-i 5000 de morți toți au murit de covid. Aduți aminte mare tamtam primul deces de covid in Satu Mare o mare dezinformare săracul om a murit de diabet,internat de urgență cică “covid” nu și-a mai primit tratamentul de diabet avea diabet ultimul grad cu 4 insuline la zi, dacă cunoști pe cineva care are diabet intreabăl ce înseamnă să nu-ți iei 3 zile tratamentul. Tembelule intri in comă diabetică, cunosc cazul de acea vorbesc. Ar fi bine să nu pui botul la tot ce spune Orban,iar dacă-l pui ține pentr-u tine.

    • Lala Răspunde

      Nu trebuie sa-ți dovedească nimeni nimic , nici ție nici altor retardați de tipul tău sau al @Cetatean-ului .
      Luați-va de mânuță cu toți cei ca voi , si , după ce treceti, bărbătește, fără masca , printr-un focar, de mai multe ori , puteți behai , bot in bot , făcând cu spor schimb de virus …
      Nimeni nu are nimic împotriva …
      Dar gata cu inepțiile , ce dracu ‘, chiar nu vedeți ce se întâmpla in lume ???
      Masca , distanțare , dezinfectant , igiena mâinilor !!!😷

    • Cetateanul Răspunde

      Am fost pe sectie de diabet ceva timp .. si nu in calitate de pacient … saracii oameni !!! Cum sunt terorizati acum !

      • hakkate Răspunde

        Da. Și oare câți sunt care au decedat acum și nu știau că au diabet? În cazuri grave organismul deja afectat nu s-a putut apăra eficient. Pentru că sunt foarte-foarte mulți așa. Diabetul nu doare.

        • Cetateanul Răspunde

          Astia care terorizeaza populatia acum s-ar putea specializa ca si gropari . Practic prin faptul ca terorizeaza populatia nonstop ucid fara probleme de nici un fel multi pacienti . Pacientii pe care ar trebui teoretic sa-i protejeze .

        • Bon vagon Răspunde

          Catre Pipo si hakkate
          Diabetul nu ii contagios! Cum plm comparati merele cu ananasul? Dupa creierul vostru si diabetul ii un virus care poate sa atinga maximul simptomelor intr-o saptamana.

          Bravo bah, sunteti doi intr-o dunga!

          • hakkate

            Îmi pare rău de tine. Se pare că nu ai înțeles nimic din raportările zilnice. Nu e vorba de faptul că e sau nu contagios. Ci de faptul că organismul fiind suprasolicitat nu prea răspunde bine la atacul covidului. Am povestit asta copilului vecinei de 4 ani. Copilul a priceput.😱😥😤

        • Cetateanul Răspunde

          Avem o groaza de oameni cu diverse afectiuni asupra carora nebunia organizata si terorismul de stat are aceleasi efecte asupra sanatatii daca nu mai grave decat virusul asta amarat . Asta poate sa inteleaga oricine, nu este greu de priceput .

        • Cetateanul Răspunde

          Peru a luat cele mai drastice masuri impotriva populatiei si a avut parte de cea mai ridicata mortalitate pe cap de locuitor dintre toti .
          Protejarea impotriva unui virus amarat consta in educare/informare si sprijinirea imunitatii nu a arestului la domiciliu si a terorismului de stat !

      • ,Pipo Răspunde

        Bon vagon mare bombalău ești, învață să citești ce am scris și apoi comentează și tu și parașuta de Lala,din cauză că unora că voi am ajuns aici.

        • Bon vagon Răspunde

          Am citit, nici unu nu a murit de covid si nici de diabet ci de stop cardio-respirator.

          Hai pa!

          • hakkate

            Din moment ce autopsia este interzisă totul este mai mult decât discutabil. La o adică se poate declara orice, hârtia suportă multe. Și nu se poate nimic verifica ulterior! Probabil asta se și vrea.
            Hai pa!

  5. covid Răspunde

    Off doamne! Cititi atent comunicatele! Acolo scrie clar ca decedati covid pozitivi. Deci cei decedati erau pozitivi la testul covid. Dar de aici pana la decedati de covid e o distanta considerabila. Chestie de semantica. Important e sa fie pandemie si isterie. Planetara daca se poate.

    • Cetateanul Răspunde

      Daca esti analfabet functional nu ai cum sa intelegi . Adica daca de maine am testa pe toti cei decedati cu banalul virus gripal ce ar insemna ? Ca multi decedeaza cu virusul dar nu din cauza lui .

      • covid 19 Răspunde

        Tembeluş! este cel mai probabil că nu este o coincidenţă că un decedat cu comorbidităţi a decedat având covid. Avea atâta timp la dispoziţie să moară şi n-a făcut-o. A aşteptat covidul, iar tu zici că a murit din altă cauză. Îţi lipseşte logica.

    • Cetateanul Răspunde

      Multi sunt afectati grav de nebunia asta, nu poti sa-i faci sa gandeasca pe baza de dovezi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.