PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. „Meniul zilei” la Hotelul Dacia din Satu Mare, în urmă cu 100 de ani: şalău cu sos tartar

Hotelul Dacia – Pannonia din municipiul Satu Mare oferea în urmă cu 100 de ani un Meniul zilei foarte atrăgător şi probabil mult mai gustos decât oferă astăzi multe restaurante. 

Potrivit unui material publicitar din 1917, expus în urmă cu câțiva ani la Muzeul Județean Satu Mare de către directorul adjunct de atunci Szocs Peter, meniul hotelului Pannonia, cum se numea în vremea respectivă, era unul cu adevărat apetisant.

“Este o carte de meniuri din toamna anului 1917, de exact acum 100 de ani a hotelului Pannonia, devenit Dacia. Într-o zi de octombrie, meniul a fost: şalău cu sos tartar, vrăbioare de mânzat cu garnitură, desert a fost gogoaşă cu gem de piersici şi fructe. Iată, războiul este în toi, dar totuşi în Pannonia puteai să iei “meniul zilei” destul de îmbelşugat”, a spus Szocs Peter pentru PortalSM.

Între timp, Hotelul Dacia a ajuns o ruină. Despre meniu, însă, se poate spune doar că probabil nici cele mai sofisticate restaurante din municipiul Satu Mare nu oferă un meniu la fel de “ingenios” ca în urmă cu 100 de ani.