PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Pacient cu COVID-19, internat la Satu Mare: „Vreau să trag un semnal de alarmă!”

Un bărbat internat cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Satu Mare trage un semnal de alarmă cu privire la manifestarea virusului. El spune că prin mărturisirea propriului său caz dorește să le atragă atenția tuturor celor ce nu cred în virus. 

„Am făcut febră, durere de cap moderată. Trec o zi, două, trei. Doctorul te trimite direct pe linia de COVID pentru că nu primesc cu stări febrile. Apar dureri de spate (plămâni) și dispare mirosul și gustul. Ajung, în sfârșit, la contagioase. Plămâni ok la stetoscop, dureri acute de cap, mă trimit la test COVID. Sunt internat de urgență la spital. EKG, CT, analize peste analize. La computer tomograf și-au dat seama că am COVID prin depistarea afecțiunilor pulmonare specifice făcute de COVID, chiar înaintea rezultatului testului de COVID. Bineînțeles că testul îl plătesc eu, 285 lei, și nu este nicio surpriză când apare pozitiv.

Durerile de cap devin din moderate în acute. Perfuzii, pastile, calmante… nimic. Trei zile non-stop cu pauze de o oră liniște și iarași capul praf. Poftă de mâncare zero, tuse seacă, înecăcioasă, fără să am aer. Acum, după o săptămână, în sfârșit, nu mă mai doare capul, mi-au apărut gustul și mirosul, am putut să mă odihnesc, să respir doar cu oxigenul pe nas/gură.

Vreau să vă zic că este groaznic să nu poți respira, să nu poți tuși că ți se rupe toracele în zece sau că ți se sparge capul în bucățele de durere de strănuți cumva. Groaznic! Și ce este mai groaznic?! Când vezi că pe colegul în plină noapte îl ia pe sus și îl duce la reanimare, și nu mai apare. Că s-a dus într-un loc mai bun sau va reveni?! Când vezi că vine o mamă cu COVID și restul casei sunt ok, dar apar pe rând și ei în spital mai grav decât mama.

De ce am scris aceste rânduri?! Să trag un semnal de alarmă la toți ce postează pe net că nu ar exista COVID, că de ce să meargă copiii cu măști la școală? Că propagă fake news contra COVID, că această boală este doar o invenție, că trece cu paracetamol. 

Eu personal fără o confirmare COVID dacă umblam iresponsabil pe străzi fără mască, mănuși, infectam alte zeci sau sute de oameni, dar am preferat să stau în casă să protejez pe oricine de COVID dacă aș avea, și bine am făcut pentru că ulterior s-a demonstrat că am COVID. Sunt părinte, și eu personal aș opri școlile pe loc până la găsirea unei soluții viabile ce pot proteja familiile și copiii să nu răspândească acest virus ce personal cred că a scăpat demult de sub control”, spune George S.
Bărbatul le transmite un mesaj de mulțumire cadrelor medicale care au grijă de el în aceste momente.
„Sunt internat pe Corvinilor unde sunt îngrijit foarte bine după ce am fost plimbat prin încă patru spitale din oraș și județ. Mulțumesc doctorilor ce m-au tratat și mă tratează în continuare de COVID, pentru că fac o treabă foarte bună! Am trecut și prin UPU, și prin linia COVID, și totul a fost ok, cu timpul aferent de așteptare, dar nu poți sări rândul să fi direct primul că au și doctorii de acolo niște normative după care lucrează”, a mai spus bărbatul.