Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

FOTO. Pacient cu COVID-19, internat la Satu Mare: „Vreau să trag un semnal de alarmă!”

Un bărbat internat cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Satu Mare trage un semnal de alarmă cu privire la manifestarea virusului. El spune că prin mărturisirea propriului său caz dorește să le atragă atenția tuturor celor ce nu cred în virus. 

„Am făcut febră, durere de cap moderată. Trec o zi, două, trei. Doctorul te trimite direct pe linia de COVID pentru că nu primesc cu stări febrile. Apar dureri de spate (plămâni) și dispare mirosul și gustul. Ajung, în sfârșit, la contagioase. Plămâni ok la stetoscop, dureri acute de cap, mă trimit la test COVID. Sunt internat de urgență la spital. EKG, CT, analize peste analize. La computer tomograf și-au dat seama că am COVID prin depistarea afecțiunilor pulmonare specifice făcute de COVID, chiar înaintea rezultatului testului de COVID. Bineînțeles că testul îl plătesc eu, 285 lei, și nu este nicio surpriză când apare pozitiv.

Durerile de cap devin din moderate în acute. Perfuzii, pastile, calmante… nimic. Trei zile non-stop cu pauze de o oră liniște și iarași capul praf. Poftă de mâncare zero, tuse seacă, înecăcioasă, fără să am aer. Acum, după o săptămână, în sfârșit, nu mă mai doare capul, mi-au apărut gustul și mirosul, am putut să mă odihnesc, să respir doar cu oxigenul pe nas/gură.

Vreau să vă zic că este groaznic să nu poți respira, să nu poți tuși că ți se rupe toracele în zece sau că ți se sparge capul în bucățele de durere de strănuți cumva. Groaznic! Și ce este mai groaznic?! Când vezi că pe colegul în plină noapte îl ia pe sus și îl duce la reanimare, și nu mai apare. Că s-a dus într-un loc mai bun sau va reveni?! Când vezi că vine o mamă cu COVID și restul casei sunt ok, dar apar pe rând și ei în spital mai grav decât mama.

De ce am scris aceste rânduri?! Să trag un semnal de alarmă la toți ce postează pe net că nu ar exista COVID, că de ce să meargă copiii cu măști la școală? Că propagă fake news contra COVID, că această boală este doar o invenție, că trece cu paracetamol. 

Eu personal fără o confirmare COVID dacă umblam iresponsabil pe străzi fără mască, mănuși, infectam alte zeci sau sute de oameni, dar am preferat să stau în casă să protejez pe oricine de COVID dacă aș avea, și bine am făcut pentru că ulterior s-a demonstrat că am COVID. Sunt părinte, și eu personal aș opri școlile pe loc până la găsirea unei soluții viabile ce pot proteja familiile și copiii să nu răspândească acest virus ce personal cred că a scăpat demult de sub control”, spune George S.
Bărbatul le transmite un mesaj de mulțumire cadrelor medicale care au grijă de el în aceste momente.
„Sunt internat pe Corvinilor unde sunt îngrijit foarte bine după ce am fost plimbat prin încă patru spitale din oraș și județ. Mulțumesc doctorilor ce m-au tratat și mă tratează în continuare de COVID, pentru că fac o treabă foarte bună! Am trecut și prin UPU, și prin linia COVID, și totul a fost ok, cu timpul aferent de așteptare, dar nu poți sări rândul să fi direct primul că au și doctorii de acolo niște normative după care lucrează”, a mai spus bărbatul. 

34 comentarii

  1. Golf Răspunde

    Acuma asta am înțeles eu din ce ai spus: ești un cetățean model care respectă întocmai indicațiile autorităților și poartă mască și mănuși la pachet cu distanțarea socială și igienă ca la carte. Întrebarea mea este simplă – cum te-ai infectat? Nu o fi fost masca de calitate?

    • covid 19 Răspunde

      Păi el n-a zis că a respectat regulile ci doar că s-a izolat când a avut simptome. Ai nişte ironii ieftine. Ai vreo 2-3 prieteni coronasceptici pe aici. Acum văd că lipsesc, sau ,,lucraţi” în ture?

    • Cetateanul Răspunde

      Masurile impuse cu forta au fost instituite deoarece ghicitorii in cafea au preconizat ca foarte multi oameni vor avea nevoie de sectiile ATI si se va muri in masa deoarece se va depasi rapid capacitatea de primire a acestora .
      Practic, acum, masurile nu-si mai au rostul . Asta se stie de luni de zile .
      Un profesor la Standford a dovedit printr-un studiu ca rata de mortalitate prin infectare este aproximativ egala cu cea a gripei, din secunda doi, autoritatile aveau OBLIGATIA LEGALA de a inceta orice fel de presiune psihologica asupra populatiei si a inceta de indata distrugerea economica si sociala . Dar se aude ca va exista un proces international, acesta este un razboi informational si criminalii isi vor primi pedepsele .

    • valeriu Răspunde

      Masurile de protectie sanitara te protejeaza in cea mai mare masura…scad riscul de a fi infectat …dar o doza de risc intotdeauna exista….voi conspirationistii meritati sa aveti cel putin o experienta de acest fel…Sunt sigur ca si atunci veti spune …ca nu e vorba de covid ci de cu totul altceva iar rezultatele analizelor au fost cu intentie alterate…Voi conspirationistii sunteti bolnavi mental

  2. ... Răspunde

    Da. Exact prin asta am trecut și eu în februarie. Când nu era pandemie, era că “stimați concetățeni, nu vă văitați atâta. E doar o gripă rebelă. Fiți atenți, beți ceaiuri și luați paracetamol”. L-am citat pe Iohannis. Dar pot să fac test anticorp să dovedesc eu și familia că noi am trecut deja? NU. Mereți voi toți “competenții” franțului. Ce credeți ce rezolvați că tot turuiți de 8 luni aceași placă uzată? Mai știți povestea cu ciobanul care strigă lupul? Între timp bolnavii cronici dealtfel perfect tratabili pică pe capete pentru că nu ajung la tratamente. Felicitări. Ultimul să stngă lumina. Sunteți mândri de voi?

    • Unu' Răspunde

      Ai trecut tu prin … să nu zic!
      În Februarie și eu și familia am prins, e rând, acea formă mai aiurea de virus gripal! Cu febră, tuse seacă, dureri de cap și toate celelalte!
      DAR mereu am simțit gustul și mirosul, când nu-mi era înfundat nasul!
      La început de Iunie am făcut testul de anticorpi în sânge și rezultatul este negativ!!
      Așa că nu mai abera! Dacă tu ești prost, măcar nu mai prostii și pe alții!

      • ... Răspunde

        Trei zile nu am știut nici cum mă cheamă, am pierdut gustul și mirosul, am avut amețeli și dureri de cap, am făcut trei zile la rând febră 40. Sună cunoscut? 10 zile nu am mâncat nimic și am slăbit cam 8-9 kg.
        Dacă ți-aș spune că covidul e în țară la noi cam din noiembrie trecut ce ai zice? Acei eroi nu recunosc oficial dar întâmplător unul din acei eroi mi-a povestit ce cazuri au fost începând de la sfârșitul lui octombrie anul trecut la spitalul de pneumoftiziologie. Deja atunci. Chinezii ăștia călătoreau în veselie peste tot.
        Mă crezi ori nu mă crezi e treaba ta. Ești liber să trăiești cu frica cât mai reziști. Dar nu mai bagă propagandă. Asta mă enervează. Altfel această stare riscă să rămână permanentă.
        Înainte de a mă înjura să știi că port mască.
        Dar această situație seamănă izbitor cu ceva. Te las să gândești dar nu am speranțe mari.

      • Cetateanul Răspunde

        Nu toti isi pierd gustul si mirosul, mai citeste .

      • hakkate Răspunde

        Sunt curios unde ai făcut tu test anticorp în oraș în iunie. Am impresia că le cam confunzi testele.

  3. H&R Răspunde

    Pentru ce primeste medicamente, daca nu este momentan medicament pentru Covid19?

    • Kankun Răspunde

      Pana nu stiu cum sa trateze aceasta boala,fiecare experimenteaza.

      • Cetateanul Răspunde

        Iti vand un pont . Un loc de munca decent, o mica afacere care merge, oameni care se ghideaza dupa studii facute de cercetatori de talie mondiala, autoritati prietenoase care te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar prin hrana si odihna de calitate nu te terorizeaza nonstop.
        Acum eu observa ca asa-zisele autoritati lupa impotriva cetatenilor si nu ofera conditiile OPTIME pentru ca ei sa-si intareasca sistemul imunitar, dimpotriva .

      • Cetateanul Răspunde

        Daca nu ai sistemul imunitar in stare foarte buna scoti bani seriosi pentru “tratamente” . Vorbim de multe miliarde de euro, foarte multe .
        Daca nu ai observat, medicina s-a transformat intr-o afacere si pacientul a fost abandonat .

      • H&R Răspunde

        @Kankun deci experiment pe oameni. Mda, pe animale nu-i voie.

    • Cetateanul Răspunde

      Intrebare cu raspuns . Marea masa a oamenilor duc boala asta pe picioare, fara nici un fel de medicatie . Sunt date stiintifice, nu este teoria conspiratiei .

    • Farmacista Răspunde

      Trebuie dat ceva la oameni, ai ajuta psihic, multi nici nu stiu ce primesc dar se agata de speranta ca foloseste, are si efect placebo.
      Fata de noi ungurii o iau inainte, guvernele lor au tratat cu cine trebuie, in 2 saptamani vor incepe fabricarea de Remdesivir si peste o luna Favipiravir, singurele ce au efect anticovid. Si-au facut si statii testare a concentratiei de adn covid din canalizare in 24 de orase, mai multw in capitala, asa identifica daca scad sau cresc cazurile, cresterea prevede situatia cu 2 saptamaini. Cercetatorii lor au conceput un nou test precis care da raspuns in 2 ore, este mai ieftin, nu aglomereaza laborantii si se pot face mult mai multe in aceasi timp.
      La noi bla bla, alegerile trebuie sa se tina, spalativa pe maini etc.

      • Cetateanul Răspunde

        Legea terorismului ar trebui modificata .
        Orice persoana fizica sau juridica care terorizeaza populatia ar trebui sa faca cel putin 30 de ani de inchisoare .
        Asta e terorism de stat, multi o sa moara datorita terorii si a distrugerii economice si sociale .

    • ... Răspunde

      @ H&R. Ei și tu?! Ca să consume fondurile și să mai bifeze acolo câte ceva. să nu se spună că nu-și fac treaba. Cine crede că se vrea ca oamenii să se însănătoșească se înșală amarnic. Dacă directorul Unifarm s-a găsit să dea ditamai tunul în pandemie? Scapă cine poate. Sau e la noroc.

  4. Lucky Răspunde

    Sanatate multa sa ajungeti cat de curand alaturi de cei dragi inimii Dvs.Multumimpentru sinceritatea cu care ati descris ceea ce ati sufetit.
    Arogantele, ironiile izvorate din nestiinta, din minti limitate nu sunt de bagat in seama. ignorati -le!
    Viata are grija sa-ti ofere incercari sa te intelepteasca!
    Din nefericire se cultiva contradictia, ignoranta inconstienta cra creaza ” monstrii”
    Am putea fi mai fericiti avand rabdare pentru a-l asculta pe cel cel care ne vorbeste, sa ne respectam daca nu ne putem iubi.
    Va doresc o zi linistita oameni dragi si cugetati!
    Nu cred ca am nevoie de replici usturatoare oricum nu ma ating!
    Va imbratisez pe toti!

  5. Cetateanul Răspunde

    Banala gripa, la fel si mortalitatea prin infectare . Umblam pe strazi … sa ai multa sanatate .

  6. ... Răspunde

    Ca să tot citez și eu cum face unul tot timpul comentarii copy paste aici. Trump a declarat fiind vindecat că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că s-a îmbolnăvit. Măi oameni buni! Nu vă dați seama că toți trebuie să trecem prin boală? Cât mai repede cu atât mai bine? Deja de 8 luni “stăm acasă”. Anticipez schimbarea “discului de platină”, a “șlagărului zilei” în acest sens. Altfel riscăm deja să nu mai apucăm unii era postcovid.

    • doiul Răspunde

      Atunci cauta pe unul si trage un pupic sa iei virusul si sa scapi mai repede. Asta daca scapi, cunosc deja 3 persoane decedate sub 50 ani, sanatoase, fara comorbiditati…

      • Altu Răspunde

        @doiul,deci tu îi cunoști pe singurii oameni din România sub 50 de ani morți fără comorbiditati. Tu cunoști toată țara. Eu m-am convins cum se declară bolnavii de corona,cu un caz din familie și m-am lămurit. La un singur test pozitiv te baga in lagăr de concentrare,e fix așa, îți confiscă telefonul,dar nimeni nu se întreabă de ce. După ce ruda respectivă a fost declarată bolnavă pozitiv, fără simptome și are aproape 90 de ani,a fost internată. După un scandal cât casa cu DSP din partea noastră a familiei,pe banii noștrii a ieșit negativ și eliberată din lagăr. Pun pariu pe tot ce am că dacă nu ne-am fi zbătut să o scăpăm acum era moartă. Și dacă credeți că mint vă dau Nr de telefon să vă povestească, așa mai țărănește dar o să înțelegeți prin ce a trecut. La Carei dacă ajungi la ATI doar mort ieși,citat din cadru medical din Carei.

      • ... Răspunde

        @doiule!!! Dobitoc mai ești!!! Am scris că eu cred, de fapt sunt sigur 99% că am trecut printre primii de covid când ficusul de la Cotroceni zicea să nu ne vaităm că-i o răceală rebelă! Nici simptomele încă nu se cunoșteau! Dar acum pot face test ca să aflu dacă am anticorpi? Eventual să donez pentru alții plasmă? NU!!!
        Să știi că dacă eram pe lista neagră eram lejer trecut la ăia cu comorbidități. Ce fel de sistem sanitar este care face tratamente selectiv. Adică covidul poate veni restul stă pe tușe.
        În încheiere cred că și la noi sunt în oraș mii de oameni care deja au trecut prin covid dar habar nu au că au trecut. În speranța că ai priceput propozițiile mele închei. Și încă un lucru. Deja avem oficial vreo 140000 oameni pozitivați. Din care au murit 5000. În perioada asta câți au murit de alte boli cronice?
        Dacă socotesc numai în accidente rutiere care presupun că erau înainte sănătoși au murit mai mulți decât de covid.

  7. Pamant Răspunde

    Oare de ce in China nu mai sunt asa multe cazuri…cum de am reusit noi romanii sa-i intrecem la numarul de infectati…si cata populatie este la chinezi si cati suntem in Romania ?
    Imi explica cineva…mai ales ca de acolo a pornit totul.
    Si inca ceva…de ce nu se scad din nr.total de infectati nr.celor care s-au vindecat.
    Ex.: 142570(TOTAL) – 111564(VINDECATI) – 5203(decedati) = 25803 CAZURI REALE. Despre ce vorbim ?
    Oameni buni nu vede nimeni realitatea ca suntem prostiti cu buna credinta.

    • apă Răspunde

      Tu nu eşti prostit ci doar prost. Cine-ţi ascunde cifrele? Tocmai le-ai folosit pe cele oficiale şi ai făcut un calcul dar care dă un rezultat de INFECTAŢI NEVINDECAŢI (ACTUALI BOLNAVI, nu cazuri REALE). Înţelegi mătăluţă?

  8. Altu Răspunde

    @apa de ploaie și unde-s ăia 30000. In care spitale. S-au făcut 1000 de spitale peste noapte și nu știm noi. Ai test pozitiv ești la număr, mâine e negativ nu te scade ramai în statistică. Știu persoane care s-au înscris pt testare să meargă în vacanță dar au renunțat. Apoi au fost sunați de DSP că sunt pozitivi. Despre ce vorbim, manipulare cât Casa Poporului.

    • Cetateanul Răspunde

      Hai mai ce dracu, noi nu avem oameni platiti in China ca sa afle ce se petrece din timp ? Nu noi neaparat, dar din toata Europa serviciile secrete ce fac ? Dorm pe miliarde de euro cheltuieli din bani publici ?
      Asta este o miscare globala, suedezii care au refuzat sa-si terorizeze cetatenii au fost demonizati . Si uita-te la ei acum, nu au vorba aia nici pe naiba . Nu au murit in masa dupa cum au prevestit ghicitorii in cafea !

      • ... Răspunde

        Din China se pot procura multe lucruri “utile”, exemplu mobila lui Adrian Năstase. Că mobila de la Samobil nu era pe gustul lui. Asta cu covidul nu e pe lista de priorități. De fapt nu cred că e ușor să scoți ceva din China. Regimul e așa cum e. Cine a prins comunismul de la noi va înțelege de ce spun asta.

    • apă Răspunde

      @Altu, Nu toţi se internează în spital prostuţule.

  9. surdu cristian Răspunde

    Buna seara!!
    Mulțumesc pentru susținerea și cuvintele frumoase din partea dumneavoastră!!!
    Evoluția mea decurge bine și sper în o recuperare cat mai grabnică să mă pot întoarce acasă sănătos la puișorii mei!!!
    Multa sănătate tuturor!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.