PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Zeci de voluntari au strâns munți de gunoaie în județul Satu Mare

Un grup de voluntari format din adulți și copii au participat sâmbătă, 24, octombrie, cu începere de la ora 10.00, în pădurea Noroieni și comuna Micula, la acțiunea ”Nu e gunoiul meu, dar este planeta noastră”.

Un proiect al Partidului Verde Satu Mare – coordonat de către Mihai Marcocean, președintele partidului – prin care se propune mobilizarea comunității sătmărene pentru conștientizarea importanței protejării naturii.

Evenimentul s-a bucurat de sprijinul  Primăriei Micula, iar toți participanții au primit mănuși de protecție, măști chirurgicale, saci menajeri și unelte de ridicare a deșeurilor din partea organizatorilor. S-au strâns deșeuri de pe spațiul verde colectate atât din spațiul intravilan cât și extravilan de pe zona limitrofă comunei Micula.

,,Cu fiecare acțiune ne adunăm tot mai mulți voluntari. Sperăm ca la următoarea activitate să creștem numărul voluntarilor și îi așteptăm pe toți să se înscrie. Doritorii sunt rugați să mă contacteze la numărul de telefon 0752841549”, a precizat Mihai Marcocean.

Seria de acțiuni a debutat în data de 10 octombrie, în pădurea din zona Medișa – comuna Viile Satu Mare, și care a constituit un succes, cu o participare a tuturor grupelor de vârstă, de la părinți până la copii.

,,Astfel de activități vor fi organizate periodic, pentru a se da un semnal clar: Nu este gunoiul nostru, dar este județul nostru! Haideți să dăm un exemplu pentru toți! Putem fi mai buni!” – dr. Călin Culcean, activist civic.

CINE SUNTEM. Proiectul ”Nu e gunoiul meu, dar este județul nostru” este demarat de către Mihai Marcocean și dr. Călin Culcean, doi sătmăreni care au pus bazele Partidului Verde la Satu Mare.

CE VREM. Prin acest proiect, inițiatorii își propun să facă un alt gen de politică, bazată pe implicarea activă a populației, indiferent de vârstă. Noi facem politica naturii, noi credem în capacitatea oamenilor de a deveni mai buni, mai conștienți de importanța protecției mediului.

Sursa: Comunicat de presă Partidul Verde