PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cozma, atac la Ştef după ce a cerut demisia prefectului: “Atât îi poate capul”

Preşedintele PNL Satu Mare, Adran Cozma, l-a atacat astăzi într-o conferinţă de presă pe liderul Pro România Satu Mare, Adrian ştef, după ce a cerut demisia prefectului Radu Bud pe motiv că ar fi înclcat izolarea la domiciliu.

“Atâta îi poate capul. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Atâta poate. Acum o lună jumate i-au spus sătmărenii să plece acasă, acum candidează din nou. Nu ştiu la ce candidează. Atâta îi poate capul. Prefectul a explicat foarte clar. După ce a participat la Ziua Armatei, a fost informat de la DSP că a fost indicat ca şi contact direct. După care a urmat procedura de 14 zile carantină la domiciliu,a primit o decizie de la DSP pentru carantină şi a stat 14 zile acasă. După care, primul lucru, pentru că asta e procedura, a pus mâna pe telefon şi şi-a sunat medicul de familie. (…) Prefectul nu a fost sunat că a fost pozitiv, a fost sunat pentru că a fost indicat de către o altă persoană ca şi contact direct. El la Ziua Armatei n-a avut absolut nicio problemă”, a spus Cozma.

 

Acuzațiile lui Adrian Ștef

Amintim că Adrian Ștef  a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că prefectul județului Satu Mare ar trebui să își dea demisia, după ce reprezentantul guvernului în teritoriu a povestit la o emisiune cum a trecut prin infectarea cu noul coronavirus și ar fi încălcat izolarea la domiciliu.

,,Au fost câteva informații legate de faptul că prefectul Radu Bud ar fi fost depistat pozitiv cu coronavirus. (…) Am urmărit câteva pasaje din emisiunea de la un post local în care prefectul Radu Bud vorbea de faptul că a trecut prin această experiență. Tot domnia sa povestea că în data de 21 octombrie a fost informat de la DSP că a fost contact direct al unei persoane infectate. Tot domnia sa, în aceeași emisiune, recunoaște că i s-a adus în vedere că va trebui să stea în carantină 14 zile. (…) La emisiunea de ieri, tocmai domnia sa recunoaște că a fost infectat și spune că în 21 octombrie a fost informat că va trebui să intre în carantină 14 zile. Ziua Armatei este problema. Domnia sa recunoaște că în 21 octombrie i s-a recomandat carantina 14 zile, dar a considerat că are o formă ușoară și merge totuși și îl întâmpină pe ministrul Apărării? Este extrem de grav”, a declarat Adrian Ștef.

În aceste condiții, spune Adrian Ștef, prefectul ar trebui să își dea demisia.

,,Dacă toate lucrurile astea sunt adevărate, exact cum domnia sa a prezentat la emisiune, noi, Pro România, îi cerem demisia de onoare. Eu cred că nu poate, ca reprezentant al guvernului în teritoriu, să ne ceară să respectăm toate normele impuse de autorități, când chiar reprezentantul guvernului în teritoriu nu respectă aceste recomandări”, a mai spus Adrian Ștef.