PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Marcela Papici: Femeile, victime ale violenței domestice, nu au ajutor!

Femeile, victime ale violentei domestice, nu au ajutor!, spune candidatul independent la Camera Deputaţilor, Marcela Papici. Fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare spune că pentru a încuraja și susține ieșirea din situațiile de abuz este nevoie de formarea unor specialiști.

,,Femeile, victime ale violentei domestice, nu au ajutor! Iar acest lucru trebuie schimbat, prin lege! Cum? Prin formarea  specialiștilor care au în atribuții interacțiunea, consilierea, îndrumarea și oferirea de servicii victimelor violenței domestice (polițiști, asistenți sociali, psihologi etc) pentru a încuraja și susține ieșirea din situațiile de abuz și obținerea drepturilor legale.

Poate ar fi de inclus și cei din justiție, fiindcă ordinele de protecție sunt emise de judecători la propunerea politiei și procuraturii. Și de multe ori e o loterie fiindcă puțini sunt dispuși sa recunoască toate formele de violenta prevazute în lege și se rezuma doar la a analiza acte medico legale, dacă sunt”, spune Marcela Papici.

Ea candidează la alegerile din 6 decembrie pentru un post de deputat.