PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Marcela Papici: Finanţarea spitalelor NU trebuie să ţină de culoarea politică!

Candidatul independent la Camera Deputaţilor, Marcela Papici, fost manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, propune ca finanţarea spitalelor să se facă anual “per capita” pentru investiţii, şi nu pe criterii politice.

Ea candidează la alegerile din 6 decembrie pentru un post de deputat, poziţie din care vrea să propună unele modificări legislative.

“Azi, legea nu prevede o finantare obligatorie, anuala a spitalelor din structurile Ministetului Sanatatii. Astfel, daca un spital condus de un manager “agreat”, dintr-un judet colorat politic in aceeasi culoare ca si guvernarea, primeste bani pentru aparatura medicala. Daca nu, nu! Daca legea nu se va modifica, va ramane tot la latitudinea politicienilor finantarea spitalelor judetene pentru investitii in aparatura medicala. Propunerea mea este ca fiecarui spital, functie de populatia pe care o deserveste sa i se atribuie, anual, o suma per capita pentru investitii in aparatura medicala. Fara diferente! Fara discrepanta! Fara culori politice! Sanatatea populatiei nu poate fi la cheremul politicienilor. Cu toate ca situatia de azi, dovedeste asta!

Candidez pentru a incerca sa aplic acele solutii care sa fie in avantajul tuturor satmarenilor!”, a declarat Marcela Papici.