PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Pro România: ,,Înainte să își dea demisia, prefectul să deschidă școlile, piețele și HoReCa”

În cadrul unei conferințe de presă, candidatul Pro România Satu Mare la Senat, Adrian Ștef, a criticat decizia de carantinare a municipiului Satu Mare și a cerut din nou demisia prefectului Radu Bud.

,,Îi cer prefectului, în mod oficial, să fie supărat doar pe noi, pe Pro România Satu Mare. Eu îl rog să convoace un Comitet pentru Situații de Urgență și să ne bage numai pe noi, Pro România, în carantină, pentru că noi am îndrăznit să-i cerem demisia și îl rog să nu fie supărat pe toți sătmărenii, să fie supărat doar pe noi. (…) Îl rog să ia cu mult curaj decizia de a deschide școlile în Satu Mare, piețele să fie clar deschise și toate afacerile din domeniul HoReCa. Să își asume domnia sa, cum și-a asumat să iasă din carantină, să facă un bine și pentru sătmăreni. Înainte de a-și da demisia, să convoace acest comitet pentru situații de urgență să revină asupra acestei decizii și să nu închidă niciun fel de afaceri, să nu mai închidă sătmărenii în casă”, a declarat Adrian Ștef.

Candidatul Pro România Satu Mare la Camera Deputaților, Octavian Petric, cere testarea în masă a populației, în detrimentul carantinei.

,,Carantinarea localității are un dublu dezavantaj. În primul rând, ținem acasă, în același loc, oamenii infectați cu cei sănătoși. În al doilea rând, soluția nu este închiderea școlilor, a magazinelor sau a bisericilor. De ce nu copiem ce a făcut Slovacia și Austria, cu acele teste rapide, să facem testare în masă”, a declarat Octavian Petric.