PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Alegeri parlamentare Satu Mare. S-au deschis secțiile de votare

Alegeri parlamentare Satu Mare. Secțiile de votare din județul Satu Mare au fost deschise în această dimineață la ora 7,00.

În județul Satu Mare au ajuns 344.792 buletine de vot necesare pentru alegerile pentru Senat și 344.792 buletine de vot pentru alegerile pentru Camera Deputaților, tipărite de Regia Autonomă ”Monitorul Oficial”.

La alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 06 decembrie 2020, în județul Satu Mare sunt așteptați la vot 313.447 de alegători înscriși pe listele permanente. Pentru aceste alegeri au fost distribuite 323.678 timbre autocolante și 1685 ștampile cu mențiunea ”VOTAT”.

Structurile aparținând Ministerului Afacerilor Interne își îndeplinesc atribuțiile legale privind paza secțiilor de votare, asigurarea ordinii și liniștii publice în zona secțiilor de votare, siguranța transportului buletinelor de vot.

Alegeri parlamentare Satu Mare. Măsuri anti COVID

Pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, autorităţile au stabilit mai multe măsuri valabile pentru alegători şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare. Măsurile includ purtarea măştii, dezinfectarea mâinilor și a obiectelor utilizate în procesul de vot, dar și distanțarea. Iată o listă cu cele mai importante măsuri ce trebuie respectate în secțiile de votare: