PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bode: Lucrările la pod, realizate peste 90%. Mai sunt 2 săptămâni de lucru

Aflat într-o vizită în județul Satu Mare, ministrul Transporturilor Lucian Bode a declarat că lucrările la Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare avansează într-un ritm accelerat, iar lucrările la podul peste Someș sunt realizate în proporție de peste 90%.

Ministrul Bode a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul Partidului Național Liberal Satu Mare, că lucrările la podul peste râul Someș, inclus în proiectul Centurii Sătmarului, sunt realizate în proporție de peste 90%, precizând că mai sunt două săptămâni de lucru până la finalizarea lucrărilor.

,,S-a lucrat într-un timp foarte accelerat la pod, însă, din păcate, condițiile meteo nu au permis să se așterne și ultimul strat, stratul de uzură. Din discuțiile pe care le-am avut cu compania de drumuri, ar mai fi nevoie de două săptămâni pentru a finaliza toate lucrările la acest pod. Ele sunt finalizate într-un procent de peste 90%, dar vrem să dăm în trafic în condiții de siguranță acest obiectiv. Practic, constructorul spune că mai are de executat aproximativ două săptămâni lucrări dacă, evident, condițiile meteo îi vor permite acest lucru. Centura ocolitoare rămâne o prioritate pentru noi, pentru Guvernul Ludovic Orban, o vom finanța în continuare așa cum am făcut-o și în acest an și anul 2021 va fi anul în care vom circula pe întreg obiectivul”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.