PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Demisii în vârful PNL Satu Mare, după o ședință lungă cu înjurături și îmbrânceli

Ședință cu înjurături și îmbrânceli la Organizația Județeană Satu Mare a Partidului Național Liberal. Întâlnirea a avut loc miercuri după-amiază, când liberalii sătmăreni s-au întrunit pentru a participa la ședința Biroului Permanent Județean care a avut loc la Muzeul Județean Satu Mare. Totul a început de la rezultatul alegerilor parlamentare, pe care unii membri le-au considerat slabe, cerând astfel demisia conducerii județene a partidului.

Potrivit surselor PortalSM, la începutul ședinței, la intrarea în Muzeul Județean, Victor Cernea a stat cu tabelul de prezență pentru membri Biroului Permanent Județean, nelăsându-i să intre pe cei ce nu făceau parte din BPJ, ajungând să țină de ușă pentru a le opri accesul. Moment în care a început scandalul cu țipete și îmbrânceli. Într-un final, aceștia au reușit să intre, însă au fost rugați să părăsească sala, toate acestea desfășurându-se în paralel cu amenințări și înjurături.

Adrian Albu, fostul președinte al PNL Satu Mare, a susținut un discurs prin care s-a arătat dezgustat de întreaga scenă, menționând că pe vremea lui putea participa orice liberal la ședinețele Biroului Permanent Județean, după care a părăsit sala împreună cu cei care nu erau membri în BPJ.

Au urmat apoi trei ore de certuri și scandal, Adrian Toma, primarul din Batarci, și Monica Sobius, primarul din Tarna Mare, cerând demisia lui Adrian Cozma, dând exemplul lui Adrian Albu care a demisionat după rezultatele de la alegerile locale, potrivit surselor PortalSM.

Ședința s-a încheiat cu demisiile prim-vicepereședinților PNL Satu Mare, Ovidiu Duma și Monica Sobiuș, iar concluzia ședinței a rămas neclară.