PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Vile demolate pentru a face loc celui de al treilea pod din Satu Mare

Două vile situate pe strada Ștrandului din municipiul Satu Mare sunt demolate efectiv pentru a face loc celui de al treilea pod peste râul Someș. Mai exact, este vorba despre două imobile situate în zona magazinului Penny.

Odată cu construirea podului, va fi construită o rampă de acces dinspre strada Botizului, iar cele două imobile se situează pe traseul rampei. Locuințele au fost expropriate, proprietarii imobilelor primindu-și banii.

Licitația pentru construirea celui de al treilea pod a fost câștigată de compania austriacă Strabag, iar valoarea contractului este de 141.643.292,84 lei fără TVA.

Podul prevăzut peste râul Someş face legătura între Bd. Independenţei, cartier Gelu de pe malul stâng şi Bd. Henri Coandă de pe malul drept, şi se suprapune peste str. Ştrandului.

Podul amplasat în continuarea străzii Ştrandului va prelua o parte importantă din traficul ce se desfăşoară între zona de nord şi zona de sud a municipiului Satu Mare, reducând considerabil traficul actual de pe podul Decebal. Noul pod oferă şi posibilitatea preluării traseului drumului european E 81 care în prezent se desfăşoară pe podul Decebal.