Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

FOTO&VIDEO. Vile demolate pentru a face loc celui de al treilea pod din Satu Mare

Două vile situate pe strada Ștrandului din municipiul Satu Mare sunt demolate efectiv pentru a face loc celui de al treilea pod peste râul Someș. Mai exact, este vorba despre două imobile situate în zona magazinului Penny.

Odată cu construirea podului, va fi construită o rampă de acces dinspre strada Botizului, iar cele două imobile se situează pe traseul rampei. Locuințele au fost expropriate, proprietarii imobilelor primindu-și banii.

Licitația pentru construirea celui de al treilea pod a fost câștigată de compania austriacă Strabag, iar valoarea contractului este de 141.643.292,84 lei fără TVA.

Podul prevăzut peste râul Someş face legătura între Bd. Independenţei, cartier Gelu de pe malul stâng şi Bd. Henri Coandă de pe malul drept, şi se suprapune peste str. Ştrandului.

Podul amplasat în continuarea străzii Ştrandului va prelua o parte importantă din traficul ce se desfăşoară între zona de nord şi zona de sud a municipiului Satu Mare, reducând considerabil traficul actual de pe podul Decebal. Noul pod oferă şi posibilitatea preluării traseului drumului european E 81 care în prezent se desfăşoară pe podul Decebal.

11 comentarii

  1. c4s Răspunde

    cu siguranta nu au vrut sa mai locuiasca acolo o data cu construirea podului si au “preferat sa vanda”

  2. Ilegale Răspunde

    Săraci..au construit fără autorizație clădirile acelea..deși știau că nu se poate construi și statul le-a dat și o tonă de bani..casa aceea e a unui sărac consilier juridic la casa de pensii..a luat milioane de la primărie…și tot nu ia ajuns că a dat în judecată primăria să primească mai mult..îl cunosc..un cacacios..A primit taicasu de la masă casa si terenul ce aparținea unei babe..a vândut la Profi teren..la OMV teren și acuu a plătit și primăria zeci de mii de lei pe un căcat construit ilegal..halal țară..și ăla e și jurist..Hai România..

    • obiectiv Răspunde

      Ilegal dar s-a respectat prezumţia de …punere în legalitate. Adică şi-ar fi pus-o şi el ,,în legalitate” ca atâţia alţii. Şi dacă eşti de acord până aici de ce să nu fie şi el despăgubit? Aaaaa că l-a avertizat primăria să nu construiască… M-ai prins! Înseamnă că a avut avocat bun.

  3. Gogu Styuk Răspunde

    SOMAM primaria Satu Mare sa comunice in presa suma care s-a platit pentru despagubiri !Este obligata sa o faca ,sa stie contribuabilii municipiului Satu Mare pe ce se cheltuie banii lor !!!!!!!!!PORTALSM,aveti deptul sa cereti informatii in acest sens !!

    • România Răspunde

      Primăria măcar a plătit! Pentru cei care aveau pământ pe centura de ocolire din 2014 s-a dat exact fix zero!

    • Agnostic Răspunde

      Fantastic, s-au taiat fabrici la fier vechi, de zeci de milliarde de euro si pe tine te doare ca ai contribuit din banii tai 3 lei, pentru despagubiri.

      • Manea Răspunde

        Cel puțin e un start . Ar trebui să se facă publice toate aceate infortații , inclusiv cine a cumpărat fabricile respective , pe câți bani , ce au făcut cu ele și ce profit au obținut . SRI ne poate ajuta cu informații ca să aflăm și traseul banilor pentru că mai tot timpul au fost băgați la înaintare neamuri sau chiar boschetari

      • @Agnostic Răspunde

        Din cauza unora ca tine a ajuns tara asta un mare kkt !!Indiferenta voastra la mega hotia care s-a facut si inca se face in rahatul asta de tara,guvernata de peste 30 de ani de politicieni corupti,am ajuns de rasul Europei !Ne-am batutu cu Bulgaria pentru ultimul loc in Europa,si in sfarsit am castigat!!Esti mandru ?

        • altu fără bmw Răspunde

          Nu sunt sigur că am câștigat meciul cu Bulgaria. Cu toate tarele lor sunt infinit mai aproape de zona € ca și noi. Singura noastră “speranță” e ca să adere la UE Albania sau Macedonia de Nord. Acum nu discut cât s-a plătit pentru acele case. Multe din imobile și spații sunt pe statul român și una din imobile e pe ceva nume Molnar Zorica. Și încep să mă gândesc …… Așa cum e și cu drumul de ocolire încă nedespăgubit. Acolo apare și Tarr și încă câteva nume sonore. Foarte interesant?!?!😱 De fapt asta e motivul pentru care țara arată în halul ăsta. Gestionarea discreționară a resurselor care au mai rămas.

          • Szalma Jack

            @ altu-Inseamna ca n-ai inteles aluzia !!Noi “am castigat” lupta pentru ultimul loc !!😀🤪🤣👍

  4. @altu fara bmw Răspunde

    Molnar Zorica e nevasta individului cu chestia aia facut vizavi de gara,nu stiu cum sa-i zic,ca hotel clar nu e !!Am inteles din presa vremii ca atunci cand a facut acea constructie respectivul Molnar ar fi facut-o ilegal,pe spatiu public.Eu nu stiu,poate altii stiu exact cum sta treaba.Iar daca si celelalte constructii pentru care s-au acordat despagubiri s-au facut tot fara autorizatie,apoi clar e strigator la cer si bataie de joc la adresa satmarenilor !!Apropo’,daca ati sti voi cum s-a facut “marea imparteala” acestui oras pe la sfarsitul anilor 90,cum unii indivizi cu functii prin politie,pe la finante,pe la primarie,chiar din presa locala etc.,au pus mana pe cladiri,pe fabrici,pe terenuri pe orice era valoros si nerevendicat, clar v-ati cruci !! SRI-ul nu cred ca nu era la curent cu ce s-a facut, insa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.