PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

O sătmăreancă, aleasă senator de Hunedoara. Este și viceprimar în Petroșani

Lucica Dina Muntean s-a născut la 29 iunie 1955 în Supuru de Jos, județul Satu Mare. A intrat în politică în anul 2012, iar acum a fost aleasă senator de Hunedoara din partea Partidului Național Liberal. Proaspăta senatoare scrie cărți pentru copii, iar în urmă cu o lună a devenit viceprimar al municipiului Petroșani.

Lucica Muntean a absolvit Liceul Pedagogic din Deva în anul 1976, iar de atunci a fost educator, institutor și profesor în Petrila și Petroșani. În anul 2005 a absolvit Colegiul de Institutori din cadrul Universității din Petroșani, iar în 2008 Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

În anul 2009 a absolvit modulul de pregătire psihopedagogică pentru educație specială la Universitatea din Oradea. Pentru activitatea sa profesională, în anul 2007 a obținut „Diploma Gheorghe Lazăr Clasa I” acordată de Ministerul Educației și Cercetării. Lucica Dina Muntean scrie literatură pentru copii. Colecția „Cărțile Lucia Muntean” cuprinde 25 de cărți.

În anul 2012 a intrat în politică, devenind consilier local din partea Partidului Național Liberal. Recent a fost aleasă viceprimar al municipiului Petroșani. În urma alegerilor de duminică, 6 decembrie, Lucica Muntean a fost aleasă senator de Hunedoara din partea PNL.

Lucica Dina Muntean este căsătorită din anul 1976 cu preotul Mihai Muntean și are doi copii.