Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

O sătmăreancă, aleasă senator de Hunedoara. Este și viceprimar în Petroșani

Lucica Dina Muntean s-a născut la 29 iunie 1955 în Supuru de Jos, județul Satu Mare. A intrat în politică în anul 2012, iar acum a fost aleasă senator de Hunedoara din partea Partidului Național Liberal. Proaspăta senatoare scrie cărți pentru copii, iar în urmă cu o lună a devenit viceprimar al municipiului Petroșani.

Lucica Muntean a absolvit Liceul Pedagogic din Deva în anul 1976, iar de atunci a fost educator, institutor și profesor în Petrila și Petroșani. În anul 2005 a absolvit Colegiul de Institutori din cadrul Universității din Petroșani, iar în 2008 Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.

În anul 2009 a absolvit modulul de pregătire psihopedagogică pentru educație specială la Universitatea din Oradea. Pentru activitatea sa profesională, în anul 2007 a obținut „Diploma Gheorghe Lazăr Clasa I” acordată de Ministerul Educației și Cercetării. Lucica Dina Muntean scrie literatură pentru copii. Colecția „Cărțile Lucia Muntean” cuprinde 25 de cărți.

În anul 2012 a intrat în politică, devenind consilier local din partea Partidului Național Liberal. Recent a fost aleasă viceprimar al municipiului Petroșani. În urma alegerilor de duminică, 6 decembrie, Lucica Muntean a fost aleasă senator de Hunedoara din partea PNL.

Lucica Dina Muntean este căsătorită din anul 1976 cu preotul Mihai Muntean și are doi copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.