PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

STATISTICĂ. Cum s-a redus numărul cazurilor de COVID la Satu Mare, în carantină

Cum s-a redus numărul cazurilor de COVID la Satu Mare, în carantină. Municipiul a intrat în carantină după jumătatea lunii noiembrie cu o incidență a cazurilor de peste 8 la mia de locuitori, iar după două săptămâni de ”lockdown”, incidența a scăzut considerabil.

Concret, la data instituirii carantinei (19.11.2020), municipiul Satu Mare înregistra o incidență de 8,24 la mia de locuitori, iar la data ieșirii (03.12.2020) valoarea a scăzut la 5,73 la mia de locuitori. 
Astfel, autoritățile semnalează încă o dată importanța respectării tuturor măsurilor de către toți cetățenii, atât în zonele carantinate cât și în zonele ieșite de sub incidența măsurii de carantinare.

,,Luând în considerare situația epidemiologică din mai multe județe la nivel național și pentru care în baza Legii 136/18 iulie 2020, în mai multe  municipii, localități, orașe, comune, sate a fost instituită carantina zonală pe o perioadă de 14 zile sau prelungirea acesteia după caz, reiterăm faptul că evoluția incidenței cumulate în zonele vizate, în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori a scăzut, fapt ce subliniază importanța adoptării în timp util a măsurilor suplimentare de protecție a comunităților în zonele unde riscul epidemiologic era semnificativ.
 

Din datele centralizate la nivelul CNCCI care indică situația/ evoluția zonelor aflate sub incidența carantinei teritoriale, dorim să evidențiem pe de-o parte eficiența impunerii acestei măsuri luate de autoritățile direct implicate în gestionarea situației sanitare dificile existente și totodată importanța respectării tuturor măsurilor în zonele carantinate de către toți cetățenii, care ne sunt parteneri în această luptă cu noul Coronavirus”.