Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

STATISTICĂ. Cum s-a redus numărul cazurilor de COVID la Satu Mare, în carantină

Cum s-a redus numărul cazurilor de COVID la Satu Mare, în carantină. Municipiul a intrat în carantină după jumătatea lunii noiembrie cu o incidență a cazurilor de peste 8 la mia de locuitori, iar după două săptămâni de ”lockdown”, incidența a scăzut considerabil.

Concret, la data instituirii carantinei (19.11.2020), municipiul Satu Mare înregistra o incidență de 8,24 la mia de locuitori, iar la data ieșirii (03.12.2020) valoarea a scăzut la 5,73 la mia de locuitori. 
Astfel, autoritățile semnalează încă o dată importanța respectării tuturor măsurilor de către toți cetățenii, atât în zonele carantinate cât și în zonele ieșite de sub incidența măsurii de carantinare.

,,Luând în considerare situația epidemiologică din mai multe județe la nivel național și pentru care în baza Legii 136/18 iulie 2020, în mai multe  municipii, localități, orașe, comune, sate a fost instituită carantina zonală pe o perioadă de 14 zile sau prelungirea acesteia după caz, reiterăm faptul că evoluția incidenței cumulate în zonele vizate, în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori a scăzut, fapt ce subliniază importanța adoptării în timp util a măsurilor suplimentare de protecție a comunităților în zonele unde riscul epidemiologic era semnificativ.
 

Din datele centralizate la nivelul CNCCI care indică situația/ evoluția zonelor aflate sub incidența carantinei teritoriale, dorim să evidențiem pe de-o parte eficiența impunerii acestei măsuri luate de autoritățile direct implicate în gestionarea situației sanitare dificile existente și totodată importanța respectării tuturor măsurilor în zonele carantinate de către toți cetățenii, care ne sunt parteneri în această luptă cu noul Coronavirus”. 
  

 

 

15 comentarii

  1. Tabu Răspunde

    Asta da pictura.

  2. x-ulescu Răspunde

    sa mai facem niste alegeri , a fost benefic in lupta anticovid , inca un rand de alegeri si dispare covidu de tot ( asta daca werner considera ca e in avantajul pnl-ului )

  3. suciu+emil Răspunde

    Este simplu. Determini medicii sa elibereze concedii medicale cu alte coduri de boala la cei carantinati.

  4. !!! Răspunde

    Eu aștept după această pandemie de la acest “minunat “sistem sanitar aceeași perseverență, dăruire și tot ce trebuie în combaterea celorlalte boli. Screening și altele la fiecare colț de stradă ca să nu ajungem în starea să tratăm bolnavi cu comorbidități și de totuși mor să dăm din umeri. Anunțarea zilnic la ora 13 câți au fost depistați prin multele centre de screening înființate oameni cu boli cardiace cronice, diabet, afecțiuni oncologice etc. și ce s-a făcut pentru ei. Aceste lucruri se promit de zeci de ani și nu se face mai nimic. Era să uit, pentru aceste promisiuni noi fiecare plătim asigurări de sănătate. Până atunci totul este doar gargară și ministrul nostru de sănătate este ministru exclusiv covid. Vă spune asta un bolnav lezat în drepturile sale elementare și faultat luni bune de eroii-plic al lui pește prăjit și care a cotizat ani buni pentru serviciile medicale de care câteodată duce lipsă.

    • ... Răspunde

      Eu sunt eu, tu esti tu. Cine mananca kkt-u?

      • !!! Răspunde

        Sigur tu. Și mai știu un lucru. Ești perfect sănătos de nu te lovești de actualele minuni zilnice produse de sistem. Ai grijă de tine! Nici nu știi ce fericiți ești fără grijile sănătății! Screeningurile ale tot sunt promise pe scară largă. Nu eu i-am pus pe guvernanți să promită. Pentru binele nostru și pentru viitorul țării eu zic că ar fi cazul să înceapă să se țină de cuvânt. Pentru că oricând poate fi o altă pandemie și iar ne va găsi descoperiți.

      • ... Răspunde

        Tu nu știu cine ești pentru că sigur nu eu am scris. Deci cine ești tu???

  5. cris Răspunde

    Poate ii invatam si pe altii cum castigi lupta cu covidul.
    Habar nu au cei din Marea Britanie care tocmai au descoperit o tulpina noua de covid, cei din Franta care au hotarat testarea in masa sau cei din Olanda care au decis carantina totala.
    Solutia ?
    Teste cat mai putine, nedeclararea voluntara a celor cu forme usoare, ignorarea masurilor de izolare voluntara, mersul la servici si pe strada chiar daca avem simptome. Doar vin sarbatorile, nu ?
    Ce daca putem sa transmitem boala ? Ce daca cei de langa noi pot face forme severe sau, doamne fereste, pot muri ?

    • ... Răspunde

      Cred că îți dai și tu seama ce valoare are vaccinul față de tulpina nouă de coronavirus. Fix zero.

      • masca Răspunde

        Cris are o ironie fina inteligenta care scoate in evidenta lupta serioasa cu virusul pe toate caile inclusiv vaccinarea iar tu ai bascalie romaneasca…ca n-are rost nimic, ca se declara in fals, ca masca-i murdara, in casa o sa innebunim etc., te stiu pe dumneata.

        • Satmarean Răspunde

          Puncte puncte e doar un bolnav cronic in pensie de boala si singura lui fericire e sa comenteze

          • ...

            Nici nu meriți să te bage omul în seamă. Stai liniștit și rumegă-ți amestecata.

        • ... Răspunde

          Dragul meu. Încearcă următorul exercițiu logic. Virusul suferă transformări tot timpul. Își modifică structura și reacționează la mediu. Astfel vaccinul construit pe varianta inițială se poate să nu aibă nici un efect asupra variantei actuale care va circula printre noi la momentul vaccinării. Acum înțelegi? Nu de alta dar și gripa clasică face figuri din astea. De aceea cei care se vaccinau la anul se îmbolnăvea din nou pentru că an de an venea alt virus gripal. Deci? Și să știi că din păcate nu e nici o bășcălie. Nu știu de unde ai dedus asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.