PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Vasile Lucuţ a cumpărat o casă pentru familia din Sărătura. Voluntarii se simt umiliţi

Omul de afaceri Vasile Lucuţ a făcut zilele trecute o nouă donaţie importantă. El a cumpărat o casă pentru familia din Sărătura a cărei locuinţă a ars în incendiu, chiar în timp ce se turna fundaţia pentru o nouă casă şi a fost comandat BCA-ul pentru a se ridica pereţii. La aflarea veştii, voluntarii care au muncit cum au putut şi au donat ce şi-au permis au fost demoralizaţi. Au vrut să abandoneze lucrarea şi să meargă acasă, problema fiind rezolvată. Practic, aproximativ 200 de persoane s-au mobilizat până în momentul de faţă, au făcut donaţii, au ajutat cu materiale de construcţii, alimente, haine.  

Gestul patronului Vasile Lucuț, anunțat printr-un comunicat de presă

Societatea Unicarm, patronată de Vasile Lucut, a anunţat printr-un comunicat de presă gestul făcut de acesta.

“Vasile Lucut, administrator pentru societatea UNICARM si cativa reprezentanti ai asociatiei Tarii Oasului au intervenit prompt pentru a ajuta familia din Sărătura careia i-a ars casa si au ramas fara adapost in prag de sarbatori.

Acestia au fost de parere ca procesul de constructie al unei case poate fi o chestiune de timp iar nevoia familiei este una imediata mai ales in conditiile de sanatate actuale, astfel in cursul zilei de joi, data de 17.12.2020 Vasile Lucut a cumparat si legiferat notarial in localitatea Gerăușa o gospodarie formata din casa de locuit cu spatiul necesar unei familii formata din 7 membrii, grajd, livada si vie pe o suprafata de 27 ari, in valoare de 88.200 Ron( aproximativ 18.000 euro).

Tot in cursul zilei de ieri, personal Vasile Lucut impreuna cu cei din conducerea asociatiei au ajutat aceasta familie sa se instaleze in noua locuinta, asigurandu-se ca dispun de toate cele necesare vietii de zi cu zi”, a transmis Unicarm.

Voluntarii continuă. Se ridică pereţii casei

Trecând peste gestul gestul lui Vasile Lucuţ, care merită toate laudele şi aprecierea, voluntarii s-au simţit efctiv umiliţi. Aceştia au povestit, pentru PortalSM, că modul în care au fost trataţi a fost total nepotrivit. Mulţi voluntari şi-au luat zile libere de la seriviu, au stat toată ziua pe şantier, au dat zeci, sute de telefoane, şi au aflat, brusc, că Lucuţ a cumpărat o casă în satul vecin pentru această familie. În acel moment au vrut să abandoneze tot, dar le-a fost ruşine faţă de cei care au donat.

Totuşi, ei au decis să îşi continue munca, să ridice casa promisă pentru care au donat circa 200 de persoane pentru a-şi respecta promisiunea. Nu au înţeles de ce Vasile Lucuţ nu a intervenit din prima clipă, când s-a aflat de caz, dacă voia să cumpere casa, şi problema era rezolvată, sau de ce nu s-a implicat mai mult în ridicarea casei.

În cele din urmă situația va fi rezolvată astfel: familia va avea două case, cea din Gerăușa, cumpărată de Lucuț, și cea care este construită de voluntari, lângă cea care a ars, în satul Sărătura. Casian, băiatul cel mare, are 12 ani și peste câțiva ani se va muta la casa lui.

Adevărul şi sentimentele oamenilor nu pot fi cumpărate printr-un articol de presă.