Ultima actualizare: azi, 18:24

casa cumparata de Vasile Lucut
Locale

Vasile Lucuţ a cumpărat o casă pentru familia din Sărătura. Voluntarii se simt umiliţi

Omul de afaceri Vasile Lucuţ a făcut zilele trecute o nouă donaţie importantă. El a cumpărat o casă pentru familia din Sărătura a cărei locuinţă a ars în incendiu, chiar în timp ce se turna fundaţia pentru o nouă casă şi a fost comandat BCA-ul pentru a se ridica pereţii. La aflarea veştii, voluntarii care au muncit cum au putut şi au donat ce şi-au permis au fost demoralizaţi. Au vrut să abandoneze lucrarea şi să meargă acasă, problema fiind rezolvată. Practic, aproximativ 200 de persoane s-au mobilizat până în momentul de faţă, au făcut donaţii, au ajutat cu materiale de construcţii, alimente, haine.  

Gestul patronului Vasile Lucuț, anunțat printr-un comunicat de presă

Societatea Unicarm, patronată de Vasile Lucut, a anunţat printr-un comunicat de presă gestul făcut de acesta.

“Vasile Lucut, administrator pentru societatea UNICARM si cativa reprezentanti ai asociatiei Tarii Oasului au intervenit prompt pentru a ajuta familia din Sărătura careia i-a ars casa si au ramas fara adapost in prag de sarbatori.

Acestia au fost de parere ca procesul de constructie al unei case poate fi o chestiune de timp iar nevoia familiei este una imediata mai ales in conditiile de sanatate actuale, astfel in cursul zilei de joi, data de 17.12.2020 Vasile Lucut a cumparat si legiferat notarial in localitatea Gerăușa o gospodarie formata din casa de locuit cu spatiul necesar unei familii formata din 7 membrii, grajd, livada si vie pe o suprafata de 27 ari, in valoare de 88.200 Ron( aproximativ 18.000 euro).

Tot in cursul zilei de ieri, personal Vasile Lucut impreuna cu cei din conducerea asociatiei au ajutat aceasta familie sa se instaleze in noua locuinta, asigurandu-se ca dispun de toate cele necesare vietii de zi cu zi”, a transmis Unicarm.

Voluntarii continuă. Se ridică pereţii casei

Trecând peste gestul gestul lui Vasile Lucuţ, care merită toate laudele şi aprecierea, voluntarii s-au simţit efctiv umiliţi. Aceştia au povestit, pentru PortalSM, că modul în care au fost trataţi a fost total nepotrivit. Mulţi voluntari şi-au luat zile libere de la seriviu, au stat toată ziua pe şantier, au dat zeci, sute de telefoane, şi au aflat, brusc, că Lucuţ a cumpărat o casă în satul vecin pentru această familie. În acel moment au vrut să abandoneze tot, dar le-a fost ruşine faţă de cei care au donat.

Totuşi, ei au decis să îşi continue munca, să ridice casa promisă pentru care au donat circa 200 de persoane pentru a-şi respecta promisiunea. Nu au înţeles de ce Vasile Lucuţ nu a intervenit din prima clipă, când s-a aflat de caz, dacă voia să cumpere casa, şi problema era rezolvată, sau de ce nu s-a implicat mai mult în ridicarea casei.

În cele din urmă situația va fi rezolvată astfel: familia va avea două case, cea din Gerăușa, cumpărată de Lucuț, și cea care este construită de voluntari, lângă cea care a ars, în satul Sărătura. Casian, băiatul cel mare, are 12 ani și peste câțiva ani se va muta la casa lui.

Adevărul şi sentimentele oamenilor nu pot fi cumpărate printr-un articol de presă.

 

21 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Nea Lucuț, ai făcut o faptă bună care este de apreciat, dar până ieri ce ai făcut? Nu te-ai gândit la oamenii care s-au mobilizat ptr această familie?? Ptr următoarea perioadă au avut unde să locuiască. De ce nu ai angajat o firmă de constructie sau să fi dat bani ptr materiale de construcții.De aici se vede mentalitatea omului…

  2. Gogu Styuk Răspunde

    Nu a gresit nimeni.Toata lumea doreste sa faca bine !!Clar voluntarii merita toata aprecierea pentru ceea ce fac insa pana e gata casa, bietilor copilasi le trebuia un acoperis.Daca vor mai avea o casa nicio paguba,omul are 5 copii iar unul dintre ei e ca si rezolvat cu o noua locuinta !! SANATATE MULTA TUTUROR, iar domnului Lucut recunostinta maxima pentru gestul lui !Sarbatori fericite tuturor !!

  3. Mae Răspunde

    Cea ce a făcut el vrea sa arate că PAltonul Satmarului !!! Te cred vinde același produs expirat de 5 ori !!!!!! Ce vrea sa arate fix pix bă golanule de Lucut ești zero barat ți-o spun și în față !!!!! Ce te bagi sa distrugi ce alți au creat cu adevărat cu sudoarea lor ești zero bă bă !!!!

    • cârcotaş Răspunde

      Tocmai ţi s-a spus ca în loc de o casă vor avea două. 2>1 dacă nu ştiai. Eşti prost şi needucat, nesimţit şi vulgar. Pt. o casa locuibilă mai trecea un an.

    • Lucuț Răspunde

      Mae esti beat sau esti prost?

  4. Fara Mae Răspunde

    Felicitari si pentru domnul Lucut si pentru voluntari. La atatia copii, chiar trebuiau doua case, cel putin. ,,Mae ” invata sa scrii si pe urma scrie comentarii.

  5. Zi-le d-l Geo Răspunde

    Asta o sa fie cu “aviz” pentru oamenii cu inima din judet. O sa mai fie oameni necajiti care trebuiesc ajutati, dar gustul amar lasat dupa actiunea asta o sa citareasca greu in ochii potentialilor donatori. Imi e rusine ca nu am ajutat, si vorbesc dupa margine, dar acum parca nu as vrea sa fiu in pielea voluntarilor. Dar ….cinste lor !!! Ce e mai de laudat? Sa dai 2 bani din saracia ta sau 100 din bogatia ta…… Ma bucur ptr familia nevoiasa si sper la cit mai multe actiuni caritabile de la dl Lucut. (va rog sa-l contactati de cite ori este nevoie !!!).

  6. Daca ti-e foame Răspunde

    Sper sa nu fie un gest de grandomanie !!! Oricum e clar ca actiunea civica a fost subminata fara regrete de dl Lucut. Sanatate la toata lumea !!!

  7. satmarean Răspunde

    #Zi le d-l Geo Foarte bine ai punctat!! Dacă dl Lucuț încă nu a ajutat familia din Vetiș care a rămas casă îl rog pe această cale să îi ajute si pe ei.Noapte Bună.

  8. Carmen Răspunde

    Dar până la urmă care e problema? Problema oamenilor a fost rezolvată.Merita aprecieri toți iar voluntarii nu au de ce să se simtă subminați.Ce e important, familia are un acoperiș deasupra capului.Orgoliile rănite sunt cea mai mică problemă.Nu despre asta e vorba aici.

    • ... Răspunde

      Când vrei să ajuți întrebi și tu cu ce pot fi de ajutor. Eu așa am învățat. Nu te autopropui cu soluția salvatoare fără să întrebi pe cel în cauză ce ar fi cel mai bine pentru el! Dar așa e când cineva ajunge mare mahăr în anumite condiții speciale. Nu mă puneți să intru în detalii. Asta e când cineva pică de jos din scaunul de șofer în fotoliu. @Carmen, ca să știi ce om e acest patron ar trebui să încerci să lucrezi prin preajma lui. Să ai dopuri la ureche cu tine și nervi foarte tari.

      • Garok Răspunde

        “pică de jos din scaunul de șofer în fotoliu”
        Bravo lui ca a reusit ,nu mai fi invidios.
        “Când vrei să ajuți întrebi și tu cu ce pot fi de ajutor”
        Mda ,cand unu se ineaca ,tu il intrebi daca are nevoie de ajutor. Tu nu esti scurt in banda, esti doar frustrat ca nu ai reusit in viata.
        Bravo domnului Lucut pt gest…sunt sigur ca familia din Saratura sunt bucurosi.

  9. Eu Răspunde

    Plin de frustrați pe aici,ce treaba aveți voi ce face omu cu banii lui, dacă el vrea sa ajute ajută, sunteți plini de invidie și răutate, dar va considerați oameni buni cu suflet mare majoritatea dintre voi….

    • ... Răspunde

      Ești bolnav. Dacă vrei să-i ajuți îi întrebi cu ce poți fi de ajutor, de ce au nevoie! Poate ei considerau că nu e nevoie și au unde sta până e gata casa. Poate aveau nevoie de dotări, electrocasnice, bani, rechizite pentru copiii, haine, mâncare pentru sărbători. Că nici asta nu-i pe doi lei. În ideea ta aștept ca îngă niște oameni de bine și de foarte bine să se mobilizeze și să le ia încă o casă-două. Nu se știe niciodată. Doar sunt 5 copiii. Era să uit de zestrea fetelor. Alții care trebuie ajutați nici nu mai există în județ, nu?

  10. Eu Răspunde

    Mda, posibil sa fiu bolnav, dar tu cred ca ma cam întreci, îmi pare rău că am întrat în troaca sa comentez, este o vorba mare”Omul sărac al doilea drac”, cam asta sunt și cei care comentează întotdeauna contra, cei care își dau cu părerea, care nu au altceva mai bun de făcut decât să denigreze sa acuze și asa mai departe…. Va salut și o zi bună pe mai departe

    • Unu Răspunde

      La fel și țâe fătumnyeu (Eu) !!!

    • ... Răspunde

      Repet că văd nu ai înțeles. Cel mai bun ajutor, chiar și un cuvânt bun, este acela de care omul are nevoie nu pe care tu consideri că poți da. Deduc că lucrezi la Lucuț și musai să postezi comentarii pozitive. Nu spune că nu-i așa că-l cunosc personal, de la vai ce bine că de mult nu te-am văzut până la îți rup picioarele. Că asta din urmă de ce a zis la vremea respectivă nici acum nu știu. Ulterior a recunoscut că l-am ajutat enorm. Dar nu contează. Eu prefer să fiu mai sărac dar să nici nu mă ajute. O zi bună.

  11. satmarean Răspunde

    Sa vedeti voi cum incep ciorile sa-si dea foc la case.

  12. jhgjhg Răspunde

    S-a ajuns in situatia asta pt ca Lucut vrea sa candideze pe viitor sau ca e influencer cand vine vorba de alegeri. Orice om normal ar fii terminat casa aia la termen in loc sa cumpere alta. Daca raman cu doua case numa bine, dar mi-e teama ca de fapt Lucut si-a luat casa, nu a luat. E pe numele lui, precis

    • ... Răspunde

      Nu cred că vrea să candideze undeva. Are problemele lui serioase. În rest sunt de acord și eu cu ce ai spus.
      Prăpădiții ăștia oricum nu pot întreține două case și să și plătească impozit pe ele. Dar ce contează asta? Ce mă deranjează că la astfel de ajutoare umanitare după ce sunt ajutați toată lumea uită de ei. Trebuie urmăriți ce fac mai departe. Aia este ajutorul de fapt de care au nevoie.

  13. Opinie Răspunde

    Lucut un analfabet .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.