PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Probleme cu vaccinul la Satu Mare. Programări greşite, oameni ţinuţi în frig

Probleme cu vaccinul la Satu Mare. Persoanele care au fost programate să se vaccineze astăzi la Policlinica din Satu Mare au fost ţinute ore bune până să înceapă să li se administreze vaccinul. Deşi s-au programat prin platforma electronică, oamenilor li s-a spus astăzi că la ora 13 s-a terminat vaccinul.

Nemulţumirea oamenilor a fost cu atât mai mare cu cât au fost ţinuţi în frig în faţa policlinicii. Ulterior, după ce au făcut scandal, o parte dintre ei au fost duşi la primul etaj al policlinicii. Mulţi dintre ei au plecat acasă şi nu s-au mai întors.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au explicat pentru PortalSM că s-a produs o încurcătură în sistemul informatic, adică oamenii au putut să îşi facă programări deşi autorităţile s-au pregătit să vaccineze doar cadre medicale în acest interval orar. Medicii s-au trezit că nu au vaccin şi cu oamenii la uşă.

Cei de la DSP au dat asigurări că vor rezolva situaţia cât mai repede, şi au început mobilizarea asistenţilor pentru vaccinarea oamenilor. Vaccinul necesar a ajuns în Policlinică în jurul orei 17, urmând să fie administrat persoanelor prezente.