Ultima actualizare: azi, 19:37

vaccin covid Satu Mare
Locale

FOTO. Probleme cu vaccinul la Satu Mare. Programări greşite, oameni ţinuţi în frig

Probleme cu vaccinul la Satu Mare. Persoanele care au fost programate să se vaccineze astăzi la Policlinica din Satu Mare au fost ţinute ore bune până să înceapă să li se administreze vaccinul. Deşi s-au programat prin platforma electronică, oamenilor li s-a spus astăzi că la ora 13 s-a terminat vaccinul.

Nemulţumirea oamenilor a fost cu atât mai mare cu cât au fost ţinuţi în frig în faţa policlinicii. Ulterior, după ce au făcut scandal, o parte dintre ei au fost duşi la primul etaj al policlinicii. Mulţi dintre ei au plecat acasă şi nu s-au mai întors.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au explicat pentru PortalSM că s-a produs o încurcătură în sistemul informatic, adică oamenii au putut să îşi facă programări deşi autorităţile s-au pregătit să vaccineze doar cadre medicale în acest interval orar. Medicii s-au trezit că nu au vaccin şi cu oamenii la uşă.

Cei de la DSP au dat asigurări că vor rezolva situaţia cât mai repede, şi au început mobilizarea asistenţilor pentru vaccinarea oamenilor. Vaccinul necesar a ajuns în Policlinică în jurul orei 17, urmând să fie administrat persoanelor prezente.

vaccin covid Satu Mare

39 comentarii

  1. Romanistan citizen Răspunde

    Deci cam asta este organizarea minunata promisa cu mare tamtam. Intre timp multele centre, adica cele 12 de vaccinare, sunt pe nicaieri. Curat bantustan.
    Sunt si 300 de vaccinuri care au si ajuns la cosul de gunoi din cauza unui frigider defect.
    Intrebare. De ce sa mai cotizam la sistemul de sanatate daca guvernantii isi bat joc de banii asa de greu stransi si implicit de noi? Asta in plina pandemie decretata? Asta este guvernarea competenta promisa?

    • Adrian Răspunde

      Probabil ca dacă nu eram in UE, nu aveam vaccin anul acesta, vezi Moldova, Ucraina, sau alte tari; suntem pe 3 in UE in ultimele 7 zile ca și număr de persoane vaccinate la 100 de loc…și tot găsim sa ne plângem, așa știm noi, asta ne place enorm…sa ne plângem!

    • Exatlon Răspunde

      În România au fost irosite, de la începutul campaniei de vaccinare, 1.294 doze de vaccin împotriva COVID-19, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

  2. x-ulescu Răspunde

    ( DEZ ) organizarea guwernerului pnl,usr,+ udmr …asta ati votat ,asta aveti…mai mult nu pot ,le sta capu la mismasuri

    • Gicu Hugi Răspunde

      sigur era mai bine cu analfabetii de la haur sau dancila

      • Eu Răspunde

        cum sa meargă bine treaba când de vaccinare se ocupa sefa de cabinet a prefectului. Parca asa îmi aduc aminte ca a declarat domnul prefect când a izbucnit scandalul cu sefa lui de cabinet ca domnisoara se va ocupa și cu vaccinarea. No , se ocupa !!!

    • Adrian Răspunde

      Probabil ca dacă nu eram in UE, nu aveam vaccin anul acesta, vezi Moldova, Ucraina, sau alte tari; suntem pe 3 in UE in ultimele 7 zile ca și număr de persoane vaccinate la 100 de loc…și tot găsim sa ne plângem, așa știm noi, asta ne place enorm…sa ne plângem!

  3. Un cetatean Răspunde

    Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică ai Judetului ar face bine sa nu caute explicatii.
    Ar trebui sa faca doua centre de vaccinare chiar in sediul PALATULUI pe care cu onor il ocupa si in care sunt multe camere inutile care usor ar putea fi amenajate, cu atat mai mult cu cat se poate intra printr-o parte si iesi prin alta. DOAR IMPLICARE SI VOINTA TREBUIE! De ce in MARAMURES sunt 10 centre de vaccinare? Pentru ca daca vrei cu adevarat, poti!

  4. Satmarean 1 Răspunde

    Cum pot …….autoritatile sa programeaze cadre medicale acum, desi ei au fost prioritari in etapa intai , si cei care isi fac planificare acum prin platforma nu mai au loc? Fac programari la negru,pe usa din dos? Ei nu consulta platforma ? Normal ar fi ca fiecare persoana care se incadreaza sa se programeze prin platforma, nu prin…..autoritati!!!!! La ora actuala daca intri pt programare e o brambureala generala. Pe langa ca nu mai sunt locuri , daca ar fi te programezi pt o data , culmea esta ca peste 21 zile cand trebuie sa faci rapelul nu mai ai loc!!!!!! Logic ,nu tot acele persoane fac si rapelul care s-au vaccinat in urma cu 21 zile?????Rusineeeee!!!!!

    • Adrian Răspunde

      Probabil se face deja rapel, de aceea se vaccinează cadre medicale acum, probabil pt. rapel nu e nevoie de o programare suplimentara

      • x-ulescu Răspunde

        guwern de cretini se bat pe functii care sa prinda ciolanu mai mare , in rest sunt zero , tot psd-ul e de vina si mostenirea de la vecchiu guwern ?

  5. Satmarean 1 Răspunde

    @Adrian. Rapelul pt cadrele medicale nu are legatura cu cei care s-au programat si au asteptat la policlinica.

  6. ... Răspunde

    @Tineriada, si ia spune tu care este eficienta unui vaccin pe care tu nu o capeti veci? Nu e un ZERo MARE? Sau lingi ecranul cand vezi vaccinul cum faceam pe timpul comunismului cand era cascaval in emisiune?

    • Tineriada Răspunde

      cum adica nu o capat in veci? Romania are contract cu Pfizer pentru cam 10 milioane de vaccinuri… important ii sa ajunga cat mai repede dar macar stiu ca astea-s 95% eficace

      sa nu mai zic ca vaccinul ala chinezesc cu 50% eficacitate nici nu a fost validat de catre SUA si UE pentru ca n-au publicat datele sa aiba acces la ele si cercetatorii independenti

      • ... Răspunde

        Dupa estimarile tale totusi cand ajung la cetateanul de rand??? Pana se termina se poate relua iar. Ca sa nu spun ca piata de virusi e mai inventiv decat noi ca sa acoperim cu vaccinuri. Ai sa vezi in curand.

        • hAuleuMaica Răspunde


          PUNCTE
          Iar ai apărut…… pe lângă subiect ,pe lângă drum , pe arătură ..omule….?

      • AVG Răspunde

        10 milioane vaccinuri ajung la 5 milioane oameni ,asta daca nu se strica frigiderul, nu se uita pe masa etc , cum s-a intamplat in Ro.

  7. România Răspunde

    Cu această viteză de melc turbat iese prin calcul cam 90000 de persoane vaccinate în 6 luni. Cam asta ar fi capacitatea de vaccinare la nivel de județ. Adică 22,5% din populația județului și nu 60-70%. Vă rog anunțați virusul ca să știe să stea cuminte că dacă depinde de autorități ne vom vaccina și la anul și la mulți ani! Până la adânci bătrâneți.😱😪😤

  8. Altu Răspunde

    Ce bine, în ritmul ăsta sigur nu mă vor obliga să mă vaccinez. Pe când termină cu voluntarii o iau de la capăt tot cu ei că trece efectul care e între 6-8 luni. Sper să nu fie nici vaccin disponibil, să nu te poată obliga.

    • Tineriada Răspunde

      efectul ii CEL PUTIN 6-8 luni

      adica se fac studii separate si se urmaresc anticorpii primilor vaccinati… pana acum toti care s-au vaccinat in fazele de testare inca au anticorpi si continua sa aiba

      deci efectul vaccinului e foarte probabil sa tina mai mult de 8 luni ca numaratoarea continua!!!

    • @Altu Răspunde

      Eşti bolnav băiete.

    • Dr Răspunde

      Nu te vaccina , vezi ca mutatiile afecteaza tot mai mult tinerii si pe oamenii mai sanatosi.
      Incep sa moara oameni care acum juma de an au trecut prin covid, incep sa iasa efectele distructive ale virusului in organism.
      Daca vrei sa ajungi diabetic,dement , cu probleme la ficat,rinichi ,inima in cativa ani ,si sa ai organismul ca un batran de peste 75 ,ocoleste vaccinul, care e inofensiv = nu patrunde in celule ,nu reprogrameaza celula ,nu distruge , nu se inmulteste ca si virusul.

      • Altu Răspunde

        @dr, știi tu ce efecte va avea peste un an, când nici vânzătorii vaccinului nu știu dacă va avea ceva efecte secundare pe termen lung. Toți ați devenit experți în vaccinuri. Eu știu un singur lucru care se bazează pe fapte,nu vorbe de la oameni care au interese financiare. Este un vaccin nou,inovativ, realizat în scurt timp,nu se cunosc efectele pe termen lung. Da,a apărut o nouă tulpină care afectează și copiii aflați în stadiul de spermatozoizi în ouăle taților. Să vă țineți când apare tulpina românească.

    • hAuleuMaica Răspunde

      Dar cine te obligă…..?

  9. Serios ? Răspunde

    Datorită intervenției celor cu pile se dau peste cap programările.
    Medicii de familie ar fi trebuit să programeze persoanele cu risc care le sunt “arondate” , instituțiile să-și programeze angajații, etc.
    Haos !!!

  10. baobau Răspunde

    Vedeti ca Bill Gates s-a vaccinat acum cateva zile !!!

  11. Sm Răspunde

    Vaccinistii sunt ca fanaticii religioși, încerca să îți impună părerea lor cu forța. Eu nu văd ca cei care nu au încredere în vaccin sau pur și simplu sunt antivaccin, să încerce să convingă lumea să nu se vaccineze. În schimb cealaltă tabără “inteligenții” ,te fac prost, îți doresc moartea prin covidare,plus alte urări de bine. Asta e diferența,primii își văd de viața lor,pe ceilalți îi mănâncă în c.r de “dușmanii” lor nevaccinatii.

    • covid 19 Răspunde

      Vacciniştii nu au o părere ci un punct de vedere susţinut ştiinţific şi nu vor să vă impună nimic cu forţa. Dimpotrivă, staţi deoparte că şi aşa nu ajung vaccinurile. Şi voi asta faceţi în mod permanent: subminaţi efortul autorităţilor în lupta cu pandemia. Şi cum încearcă să vă convingă, ce metode folosesc?. Vacciniştii sunt statul, care nu-şi permite să facă jocuri de-a fandoseala. Nu vă face nimeni proşti, de acest lucru acuzaţi pe cea care va făcut. Vă vedeţi pe dracu de viaţa voastră! Sunteţi ca martorii lui Iehova. Şi pe mine mă doare undeva că nu vă vaccinaţi cu menţiunea că dacă faceţi boala ar trebui să plătiţi spitalizarea.

      • ... Răspunde

        Bancul ăsta cu “susținut științific” e tare rău!!! Dar ca să înțelegi…..
        E prima dată când la oameni se aplică vaccinarea printr-un vaccin produs cu metoda respectivă. Nici cercetătoarea unguroaică care a inventat metoda propriu-zisă nu știe ce efecte are pe termen lung. Nu are de unde eă știe. Inclusiv se poate ca să ștergă capacitatea organismului de răspuns imunologic la alte boli până acum mai puțin letale. S-ar putea ca de acum încolo să ținem din pandemie în pandemie. Nu știu doar spun. De fapt nimeni nu știe. Cine spune că nu e așa te minte în față. Susținut științific!! Ha! Ia auzi acolo!😱😱😤🤔

      • Sm Răspunde

        @covid 19,tu ești mai prost decât prevede legea. Să plătească tratamentul, atunci să plătească și fumătorii,alcoolici,cei care fac accidente, mâncătorii de fast food,etc. Și ei cu bună știință își distrug sănătatea și statul cheltuie bani cu ei. Statul luptă cu pandemia? Tu auzi ce spui,statul fură bani cu pandemia. Gunoaiele de politicieni care ne fură zi de zi ,ne vor binele. Ori ești naiv ,ori prost de-a binelea. Citește prospectul de la Pfizer dar cap coadă, și ai să găsești multe lucruri cu semne de întrebare, dacă te duce capul bineînțeles. Dacă nu reușești, semnalează și îți dau eu mură în gură. Proastă o fost mata când te-o făcut!

  12. Sm Răspunde

    @Covidule, să înțelegi că totul e un experiment. Dar tu să-i crezi pe cuvânt și vaccinează -te
    4.5 Interacțiuni cu alte medicamente și alte forme de interacțiune
    Nu s-au efectuat studii privind interacțiunile.
    Administrarea Comirnaty concomitent cu alte vaccinuri nu a fost studiată. Genotoxicitate/carcinogenitate
    NU s-au efectuat studii de genotoxicitate sau de carcinogenitate. NU se anticipează potențial genotoxic
    pentru componentele vaccinului (lipide și ARNm).
    Pentru a confirma profilul de puritate și a asigura un control exhaustiv al calității
    și acurateții între loturi, pe toată durata de viață a produsului finit, DAPP trebuie
    să furnizeze informații suplimentare privind procesul de sinteză și strategia de
    control pentru excipientul ALC-0159.
    Pentru a confirma eficacitatea și siguranța Comirnaty, DAPP trebuie să depună
    Raportul final al studiului clinic pentru studiul C4591001 randomizat, controlat
    cu placebo, în regim orb pentru observator.Descrierea Data de
    finalizare
    Iulie 2021.
    Rapoarte
    intermediare:
    ianuarie
    2021, aprilie
    2021
    Decembrie
    2023

  13. covid 19 Răspunde

    Cine zice ăla e!
    1. Îţi baţi capul cu unu care e prost, cum spi tu!
    2.Încerci să faci ce impuţi altora, adică să-i convingi, în loc să-ţi vezi ,,de viaţa ta” aşa cum pretinzi că o faci.
    3. Odată ce unii se vor vaccina, benevol, ceilalţi vor constata că ,,sfârşitul lumii” n-a venit nici de data asta şi v-aţi bătut cuie-n talpă singuri.
    4. Raţiunea voastră de a fi este de a o ţine langa cu teorii ,,de nişă” pentru iniţiaţi. Se termină! Vă dispare sensul existenţei. Lasă că vor veni alte probleme să vă regăsiţi echilibrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.