PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Produse alimentare doar în limba maghiară, într-un supermarket din Satu Mare

Produse alimentare doar în limba maghiară, într-un supermarket din Satu Mare. Zilele trecute un sătmărean ne-a transmis imagini cu produse dintr-un supermarket din cartierul Curtuiuș unde sunt mai multe produse care nu aveau traducere în limba română.

Acesta ne-a povestit că dorea să cumpere un produs și nu știa exact ce conține sau ce este mai exact din cauza că nu aveau traducerea pe ele.

„Nu știam dacă este cremă de icre sau cremă de brânză, după care am realizat că nu doar acel produs este fără etichetă în limba română. Totodată au fost mai multe produse și din altă gamă fără etichete cu traducere”, a precizat sătmăreanul.

Potrivit legislaţiei în vigoare, informațiile de pe etichetele produselor trebuie să fie înscrise în limba română, indiferent de țara producătoare, fără a se exclude totodată prezentarea lor și în alte limbi. Etichetele trebuie sa fie vizibile, lizibile și inscripționate într-un mod care să nu permită ștergerea lor.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) poate sancționa nerespectarea reglementarilor privind etichetarea alimentelor cu amendă de la 1.000 lei la 10.000 lei.