PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. 171 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu! Marele poet, omagiat la Satu Mare

Mihai Eminescu a fost comemorat în această dimineață la Satu Mare, la împlinirea a 171 de ani de la nașterea sa. Manifestarea a avut loc sub genericul Ziua Culturii Naționale, în fața Colegiului care poartă numele ,,poetului nepereche”.

Evenimentele au debutat la bustul poetului național din fața Colegiului Național „Mihai Eminescu” și la Monumentul Limbii Române, acolo unde reprezentanții Prefecturii Satu Mare, Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Satu Mare, Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Cenaclurilor Culturale și partidelor politice, au depus jerbe de flori.

Tot în fața bustului marelui geniu al literaturii au avut loc câteva momente culturale susținute de elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”. După depunerile de flori, la secția de Artă a Muzeului Județean Satu Mare a avut loc vernisarea expoziției artiștilor: Vasile Mic și Vasile Cioră. În cadrul vernisajului, cantautorii de muzică folk sătmăreni, Adrian Lupescu și George Negrea, au oferit un moment muzical celor prezenți.

Cu acest prilej, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare va publica o broșură „Eminescu, semne în timp”, în cadrul proiectului județean „IDENTITATE NAȚIONALĂ ÎN CREAȚIA EMINEASCIANĂ” (2021).