PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. A început vaccinarea împotriva COVID-19 în județul Satu Mare

Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a început în această dimineață, marți, 5 ianuarie, în județul Satu Mare, în toate centrele de vaccinare a personalului sanitar. În municipiul Satu Mare, primele vaccinuri anti-Covid-19, s-au efectuat la Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare (Policlinica Veche). Dr. Ioan Sergiu, directorul Spitalul de Pneumoftiziologie, este prima persoană din Satu Mare vaccinată împotriva coronavirusului.

La nivelul județului Satu Mare sunt organizate 4 centre de vaccinare a personalului sanitar din structura proprie și a personalului medical arondat, precum și a altor categorii de personal nominalizate în această etapă. Cele 4 centre de vaccinare sunt organizate în Ambulatoriile Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și la secția externă Tășnad a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Dr. Ioan Sergiu, managerul spitalului TBC, este prima persoana din Satu Mare vaccinata anti-COVID: ,,M-am vaccinat în primul rând pentru siguranța familiei mele, pentru pacienți, pentru colegii de serviciu, în ideea de a nu transmite această boală altora”, a transmis acesta.

Centrele de vaccinare au fost aprovizionate cu 615 doze de vaccin necesare pentru zilele de marți, miercuri și joi. În funcție de necesarul de doze de vaccin, conform planificărilor de pe platforma online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare va solicita Centrului Regional de stocare arondat – respectiv centrul Cluj Napoca numărul de doze de vaccin pentru următoarele zile.

Vaccinul utilizat în această etapă de derulare a campaniei de vaccinare este concentrat pentru dispersie injectabilă – vaccin de tip ARNm COVID-19 (cu nucleozide modificate) produs de Pfizer – BioNTech.