Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

FOTO/VIDEO. A început vaccinarea împotriva COVID-19 în județul Satu Mare

Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a început în această dimineață, marți, 5 ianuarie, în județul Satu Mare, în toate centrele de vaccinare a personalului sanitar. În municipiul Satu Mare, primele vaccinuri anti-Covid-19, s-au efectuat la Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare (Policlinica Veche). Dr. Ioan Sergiu, directorul Spitalul de Pneumoftiziologie, este prima persoană din Satu Mare vaccinată împotriva coronavirusului.

La nivelul județului Satu Mare sunt organizate 4 centre de vaccinare a personalului sanitar din structura proprie și a personalului medical arondat, precum și a altor categorii de personal nominalizate în această etapă. Cele 4 centre de vaccinare sunt organizate în Ambulatoriile Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și la secția externă Tășnad a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

Dr. Ioan Sergiu, managerul spitalului TBC, este prima persoana din Satu Mare vaccinata anti-COVID: ,,M-am vaccinat în primul rând pentru siguranța familiei mele, pentru pacienți, pentru colegii de serviciu, în ideea de a nu transmite această boală altora”, a transmis acesta.

Centrele de vaccinare au fost aprovizionate cu 615 doze de vaccin necesare pentru zilele de marți, miercuri și joi. În funcție de necesarul de doze de vaccin, conform planificărilor de pe platforma online https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare va solicita Centrului Regional de stocare arondat – respectiv centrul Cluj Napoca numărul de doze de vaccin pentru următoarele zile.

Vaccinul utilizat în această etapă de derulare a campaniei de vaccinare este concentrat pentru dispersie injectabilă – vaccin de tip ARNm COVID-19 (cu nucleozide modificate) produs de Pfizer – BioNTech.

 

28 comentarii

  1. Ho mai Răspunde

    Ce-i cu “abundenta “ asta de vaccinuri ? 615 doze “necesare “ pe 3 zile , 205 / zi ? Pai cand o sa vaccinati 60% din populatia judetului ? Mai bine trageti obloanele , preafericitilor !

    • dorel Răspunde

      Bună dimineața și ție!

    • Gicu Hugi Răspunde

      Vor mai veni si alte doze boss + se vor aproba in curand vaccinurile moderna si oxford si in UE si vor veni doze in plus si de acolo

      • dorel Răspunde

        România nu are prevăzută achiziționarea de 14 milioane de doze de vaccin pentru imunizare minimă de 70% decât declarativ. Oricum la viteza cu se mișcă până în iunie noi o să avem maxim 20% imunizare. Variantă optimistă. Nu critic pe nimeni doar sesizez lentoarea. Iar când se va ajunge în mediul rural unde trăiește jumate din populație va fi și mai catastrofă toată acțiunea pentru că acolo mulți nu au nici medici de familie.

        • x-ulescu Răspunde

          si prezidentu werner a promis Republicii Moldova 200 000 de doze , asa ca de la el din buzunar

          • covid 19

            Pai nu de la el. De exemplu cu tine putem face economie. Iti tragem un ser fiziologic, iti pune un crotal inscriptionat PSD, si la turma cu tine!

          • n

            Le-a dat de la mă-sa !

        • ... Răspunde

          @dorele, parca eu as fi scris. Like!

        • Dr Haus Răspunde

          Daca ar fi 14 milioane ar ajunge la 7 milioane, pt ca se dau 2 doze la un om cu distanta de 21 zile.
          Daca vedem capacitatea de productie si necesarul, ne prinde si revelionul urmator….

          • dorel

            Dacă nu două sau chiar trei revelioane. E un calcul simplu. Dacă te gândești că de la începutul pandemiei adică de 10 luni s-a reușit identificarea a doar 650000 de bolnavi în total îți dai seama care care ne este capacitatea. Ceva sub fundul broaștei. Între timp Israel are peste 1 milion de vaccinați. Din scurt. Dar lor le este ușor. Sunt de pe altă planetă și nici nu au alte griji ca agricultura prin picurare în deșert sau ca terorismul arab ca și noi. Așa e?😱🤯😭
            Vă bateți joc de țară la modul cel mai greu. Dar cel mai mult mi-a plăcut știrea că finanțele vor să impoziteze ajutorul covid dat artiștilor. Voi chiar sunteți bătuți în cap? Singurul vostru noroc este că au trecut alegerile.

    • h Auleu Maica Răspunde

      Mare statistician ești omule, mă mir cum nu te-au luat la Inst .de prognoză …..vai de noi, ..ce luminați avem ,și nu știm…

  2. h Auleu Maica Răspunde

    covid 19
    Eu te știam un om modest ,dar văd că ești și un politicianist destul de scorțos….păcat ….
    Anul trecut ai avut niște comentarii pertinente ,ce să fie oare ? ai schimbat luntrea…..

    • covid 19 Răspunde

      Am început să mă relaxez în aşteptarea vaccinului. Te referi la comentariul de răspuns pt. x-lescu? Lasă-l, prietenii ştiu de ce.

      • răspuns țăranului de covid-19 Răspunde

        Citate din poemul celebru “Bou am fost, țăran am ajuns”. Dacă răspunzi ca un ordinar nu înseamnă că ești deștept. Doar încrezut și limitat.

    • dorel Răspunde

      Știi cum se spune. Dacă te amesteci în tărâță te mănâncă porcii. Dacă ți-a convenit până acum neam simplismul lui covid atunci nu ai decât să-l porți sănătos în continuare. Oricum logica nu vă este punctul forte, asta-i clar. Deci cine se aseamănă se adună. Felicitări!😱😥

      • ... Răspunde

        Eşti prietenul meu de acum înainte.

        • h Auleu Maica Răspunde

          Te -ai săturat ,sau te fugăriră din gară…..?

        • dorel Răspunde

          @… Citat de la Mark Twain: “Nu te certa niciodată cu oamenii proști. Te vor trage în jos la nivelul lor și apoi te vor bate cu experiența”. Încerci să porți o discuție cu cineva pentru care și o simplă legare a unei propoziții merge greu. Acestor persoane le vine ca mănușă tot ce primesc de-a gata din mass media pentru că nu trebuie să mai gândească și știu că au în spate un aparat întreg guvernamental. Cândva era înfierarea elementelor străine capitalisto-imperialiste, a chiaburilor, apoi libertate și democrație, apoi aderarea la UE și NATO. Mușcă ca peștii la momeală. Problema e că nu își dau seama sau de fapt nu gândesc ce repercursiuni poate avea.
          Uite, îți spun pe șleau. Vreo 5 ani încă purtăm mască, va fi obligatoriu vaccinul dacă vrei să ieși din țară, vor urma concedieri pentru cei care vor refuza vaccinul pentru că guvernul nu poate face nimic pe tarlaua privatului. Adunărilor vor fi interzise, manifestările sportive practic la fel. Turismul nu știu ce va face, dar bine nu.
          Aștept ca prin martie să se anunțe că Olimpiada de la Tokyo nu se mai ține. Nu are cum. Pe @haolouedecapulluidemuică nu interesează acest aspect pentru că el maxim practică sportul la ridicat pahare sau la telecomandă. Ce interesează pe el restul! Burta să fie plină și ajutorul social să vină! Păcat de fraierii care au murit la Revoluvituție!
          Cum a zis Ion Rațiu că va lupta cu toate puterile ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu el????
          Așa de repede am uitat???

  3. Vacsin Răspunde

    Mergeti de va vaccinati ca e gratis. Trebuie sa se vaccineze 70% din populatie. Eu sunt printre aia 30% care nu trebuie.

    • vecin Răspunde

      ce bine. selecția naturală. sper că lași ceva după tine să avem ce bea, mânca și f…

      • Vacsin Răspunde

        O las pe mata. Hai, in sir indian cu 1 metru distanta. Trebuie stat la coada, ca nu duce mai mult de 3 la o tura.

  4. Caterpillar 3406B Răspunde

    Fraților, nu vreau să mă laud, dar am fost odată la Auchan și înainte să intru, ușile s-au deschis singure.

  5. Beny Kira Răspunde

    Felicitări coordonatorilor programului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.