PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mâine se redeschid restaurantele și cinematografele în municipiul Satu Mare

Începând de mâine, miercuri, 6 ianuarie, în municipiul Satu Mare se redeschid restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele, după ce incidența cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a scăzut la 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit autorităților, începând cu data de 6 ianuarie, ora 06,00, în municipiul Satu Mare se aplică măsurile de prevenire și combatere a infecțiilor generate de COVID-19 unde incidența cumulată a cazurilor este cuprinsă între 1,5 – 3/1000 de locuitori.

Astfel, va fi permisă activitatea cu publicul în interiorul spațiilor comerciale a restaurantelor și cafenelelor, a cinematografelor și sălilor de spectacole și a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Începând de mâine, 6 ianuarie, vor fi permise:

Cu toate acestea, nu vor putea fi organizate reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, nunți, botezuri, mese festive în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. De asemenea, rămân interzise activităţile în baruri, cluburi şi discoteci.

În continuare sunt interzise:

Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau exteriorul lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară (obligativitate purtare măști de protecție, distanțare fizică și asigurare a soluțiilor de dezinfectare).