Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Mâine se redeschid restaurantele și cinematografele în municipiul Satu Mare

Începând de mâine, miercuri, 6 ianuarie, în municipiul Satu Mare se redeschid restaurantele, cafenelele, teatrele și cinematografele, după ce incidența cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 a scăzut la 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit autorităților, începând cu data de 6 ianuarie, ora 06,00, în municipiul Satu Mare se aplică măsurile de prevenire și combatere a infecțiilor generate de COVID-19 unde incidența cumulată a cazurilor este cuprinsă între 1,5 – 3/1000 de locuitori.

Astfel, va fi permisă activitatea cu publicul în interiorul spațiilor comerciale a restaurantelor și cafenelelor, a cinematografelor și sălilor de spectacole și a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Începând de mâine, 6 ianuarie, vor fi permise:

  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul și/sau exteriorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 23:00;
  • prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber cu excepția celor care au acoperiș și sunt delimitate de cel puțin doi pereți, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6:00 – 23:00;
  • organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Cu toate acestea, nu vor putea fi organizate reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, nunți, botezuri, mese festive în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private. De asemenea, rămân interzise activităţile în baruri, cluburi şi discoteci.

În continuare sunt interzise:

  • organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale;
  • se menţine suspendarea activităţii operatorilor economici desfășurată în spaţii închise în următoarele domenii: activităţi în piscine, locuri de joacă;

Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau exteriorul lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară (obligativitate purtare măști de protecție, distanțare fizică și asigurare a soluțiilor de dezinfectare).

 

4 comentarii

  1. Caterpillar 4306B Răspunde

    Vedeți că cipul din vaccin il vor băga in supele de la restaurante. Singura supă care e safe e babgulas, pentru că reteta provine de la fratii noștri unguri. Mare grija ce consumati!

  2. Spaga Răspunde

    Se redeschid? Caprici s-a inchis vreodata? Ce sa faci, spaga rezolva nu-i asa domnilor militieni? Tara de lumea a 3-a suntem.

  3. Dan Bilzerian Răspunde

    Deschideti Score-ul , ca nu am unde mere’ la femei :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.